ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ!!

2022-02-14

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΔΙΧΑΣΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!

Συνεδρίασε πριν λίγο, σήμερα Δευτέρα 14/02/2022 το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με τηλεδιάσκεψη και με την απουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα Απόστολου, λόγω κοινωνικής του υποχρέωσης.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, με πρόταση του Περιφερειάρχη, η οποία έγινε καθ΄'  όδόν και μέσα από το όχημά του, και αφού κρατήθηκε η σιγή ενός λεπτού προς τη μνήμη του πρόσφατα δολοφονηθέντα Άλκη από τη Βέροια, πρότεινε, εκτός των άλλων , να συνταχθεί ψήφισμα για το θέμα αυτό.

Αναγνώσθηκε λοιπόν το ψήφισμα, στο οποίο διαφώνησε αρχικά η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' καταθέτοντας δικό της ψήφισμα διά του επικεφαλής της Αβραμόπουλου Σωτήρη, ζητώντας να συμπεριληφθεί εκτός από τη δολοφονία του Άλκη και το θέμα της κατάληψης του ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό, καθώς και άλλα θέματα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ''Ελληνικής Αυγής'', ο οποίος μεταξύ άλλων άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες της δολοφονίας του Άλκη, ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό και κομματικό χώρο.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συμβούλου Λαμτζίδη Μανώλη, της παράταξης ''Κοιτάμε μπροστά'' , ο οποίος μάλιστα ζήτησε αντίγραφο των όσων ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης ''Ελληνική Αυγή΄΄, προκειμένου καταφύγει στη δικαιοσύνη!!

Στον αντίποδα η περιφερειακή σύμβουλος Χαραλαμπίδου Δέσποινα της παράταξης ''Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία'', η οποία διαφώνησε με το περιεχόμενο του ψηφίσματος της πλειοψηφούσας παράταξης, αναφέροντας τις σχέσεις που έχουν οι ομάδες με άτομα του φασιστικού χώρου.

Τελικά το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία και ΟΧΙ ΟΜΟΦΩΝΑ, όπως περίμενε κάθε πολίτης και επισημάνθηκε από κάποιους περιφερειακούς συμβούλους, ενώ συστάθηκε διακομματική επιτροπή με επικεφαλής τον Άγγελο Χαριστέα για τα περαιτέρω.

Η συνεδρίασε αμέσως μετά  συνεχίσθηκε με τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

14-02-2022/14:02