ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-11-17

Νέα ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.11.2021) όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι. Νωρίτερα είχαν εκδιωχθεί οι βουλευτές της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης.

Με το... καλημέρα ξεκίνησε η ένταση στο Πολυτεχνείο. Δεν ήταν μόνο τα όσα έγιναν όταν έφτασαν στο χώρο για να καταθέσουν στεφάνι οι δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και το... ξύλο που έπεσε όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να καταθέσουν κι εκείνοι στεφάνι.

Η αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Πολυτεχνείο, λίγο πριν φτάσει στον ιστορικό χώρο και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ομάδες φοιτητών, οι οποίοι είχαν φράξει την είσοδο του Πολυτεχνείου, ήρθαν στα χέρια προσπαθώντας να εμποδίσουν βουλευτές και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να αποτίσουν φόρο τιμής! Έπεσαν μπουνιές, υπήρξαν σπρωξίματα και μεγάλη ένταση.«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση εδώ», ακούστηκαν να φωνάζουν κάποιοι.

Έδιωξαν από το Πολυτεχνείο βουλευτές της ΝΔ

Ήταν το δεύτερο επεισόδιο έντασης στο Πολυτεχνείο.

Το πρώτο είχε γίνει λίγη ώρα νωρίτερα, όταν ομάδα συγκεντρωμένων δεν επέτρεψε την είσοδο της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής στον προαύλιο χώρο για να καταθέσει στεφάνι. Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης εκδιώχθηκαν, τους απαγόρευσαν να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου και άφησαν το στεφάνι τους απέξω, το οποίο στη συνέχεια συγκεντρωμένοι, το πέταξαν!

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε πως «η Βουλή των Ελλήνων τιμά σήμερα τον αγώνα του ελληνικού λαού και ειδικότερα των σπουδαστών μας. Ο αγώνας κατά της Δικτατορίας ήταν υπερκομματικός. Δεν είχε πολιτικό χρώμα. Η ιδεολογία του ήταν μία, αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, αγώνας για την Ελλάδα».

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχηματισμός, καμία πολιτική παράταξη δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων» είπε ο κ. Αθανασίου.

«Συνεπώς όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, το Πολυτεχνείο και το ελεύθερο φρόνημα προσβάλλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα εδώ [...], ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες τους και τα θήλαζαν. Η μέρα σήμερα είναι ιερή και πρέπει να τους συγχωρήσουμε και να τους κατανοήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, είπε: «Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού και τη θέλησή του για ελευθερία, για αυτοδιάθεση, για τη Δημοκρατία».

Όπως σημείωσε: «Αυτή η δύναμη είναι ζωντανή πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο φύλακας της αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Τα παιδιά πάντα δείχνουν τον δρόμο, τον έδειξαν τότε και πάντα πρέπει να τα ακούμε. Όμως, πάντοτε πρέπει μόνοι μας συνολικά να αποφασίζουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχει θέσει ο ελληνικός λαός. Αυτόν τιμούμε, αυτόν υπηρετούμε».

17-11-2021/10:03