ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-10-12

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8,2 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Στο Ηράκλειο ο κόσμος ταράχτηκε και βγήκε στους δρόμους, καθώς πρόσφατα εκεί χτύπησε ο εγκέλαδος, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό στο Αρκαλοχώρι.

«Καπάκι» ακολούθησε ένας μετασεισμός 4 Ρίχτερ, μόλις 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο τσουνάμι»»

Οπως είπε πάντως στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδ. Καλαντζάκης, οι υπάλληλοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους. Οι υπάλληλοι του Δήμου εγκατέλειψαν τα γραφεία τους για λόγους προστασίας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει ένδειξη ή πληροφόρηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, απάντησε ότι ο παραλιογράφος που έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι δεν έχει τέτοια ένδειξη, ούτε υπάρχει σχετική πληροφορία... Ούτε ζημιές έχουν αναφερθεί μέχρι πριν λίγο.

«Υπάρχουν ζημιές»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη που μίλησε στο cretalive.gr από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Ήδη πάντως αρχίζουν να καταγράφονται μικροζημιές

Πηγή: cretalive.gr, flashnews.gr, ekriti,gr, zarpanews.gr.

12-10-2021/12:55