ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ...

2021-02-18

Το χειριστήριο της τηλεόρασης είναι ένα από τα αντικείμενα του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά καθώς εκεί συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια. Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά με απλά υλικά.

Θα χρειαστείτε ένα απολυμαντικό χεριών, ένα κομμάτι πανί με μικροϊνες και μερικές μπατονέτες.

Τι πρέπει να κάνετε: Αρχικά βγάλτε τις μπαταρίες από τη θέση τους.

Στη συνέχεια βάλτε μια μικρή ποσότητα από το απολυμαντικό πάνω στο πανί με τις μικροϊνες και περάστε το τηλεχειριστήριο πρώτα από την πίσω επιφάνεια και μετά από την μπροστά.

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείτε μπατονέτες. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στην μπατονέτα και περάστε την σχολαστικά ανάμεσα από τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου. Όσο οι μπατονέτες που χρησιμοποιείτε βγαίνουν μαυρισμένες τόσο πρέπει να συνεχίζετε το καθάρισμα.

Στο τέλος θα έχετε ένα τηλεχειριστήριο απαλλαγμένο από μικρόβια και σκόνες!

Πώς να Καθαρίσετε το Πληκτρολόγιο του Λάπτοπ σας

Αν είστε σίγουροι πως μπορείτε να βγάλετε όλα τα πλήκτρα του λάπτοπ, να τα καθαρίσετε και να τα ξαναβάλετε στη θέση τους, κάν'τε το. Διαφορετικά καθαρίζει μια χαρά και χωρίς να τα βγάλετε.

Αν κάποιο υγρό χυθεί πάνω στο πληκτρολόγιο επισκεφτείτε κάποιον ειδικό το συντομότερο δυνατόν. Να ξέρετε πως κάτι τέτοιο δεν καλύπτεται από οποιαδήποτε εγγύηση.

Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σας βοηθήσει να μαζέψετε τυχόν σκουπίδια και σκόνες που έχουν μαζευτεί στο εσωτερικό του λάπτοπ σας.

Τα λάπτοπ στις μέρες μας χρησιμοποιούνται, πέρα από το σπίτι και όλους τους εξωτερικούς χώρους, ενώ στα γραφεία είναι πολλοί αυτοί που τα παίρνουν μαζί τους από το σπίτι στο γραφείο και το αντίθετο. Αυτός είναι και ο λόγος που βρωμίζουν πιο εύκολα και πρέπει να καθαρίζονται συχνά και σχολαστικά για να είναι πάντα καθαρά.

Το πληκτρολόγιο είναι το πιο βρώμικο πράγμα πάνω σε ένα λάπτοπ καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια σας περισσότερο. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια κι από μία τουαλέτα. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται συχνά ένα καλό καθάρισμα.

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό και πως δεν είναι συνδεδεμένο με ρεύμα. Επίσης, καλό είναι να αφαιρέσετε το ποντίκι (αν υπάρχει) καθώς και τυχόν cd ή usb που μπορεί να έχετε σε αυτό.

Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που δεν είναι ειδικά για τον καθαρισμό του laptop.

Τι να αποφύγετε: Όπως συνιστούν και οι εταιρίες υπολογιστών καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σπρέι με αεροζόλ, διαλύτες ή λειαντικά προϊόντα. Ενώ μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το λάπτοπ σας, μην ψεκάσετε ποτέ τίποτα κατευθείαν σε αυτό και το πληκτρολόγιό του. Πάντα θα ψεκάζετε πρώτα σε κάποιο απαλό πανί και μετά με το πανί θα καθαρίζετε την επιφάνεια που θέλετε.

Για να καθαρίσετε, λοιπόν, το πληκτρολόγιο ενός λάπτοπ θα χρειαστείτε ένα απαλό βαμβακερό πανί και ένα ειδικό καθαριστικό για πληκτρολόγια το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει σχετικά προϊόντα. Ψεκάζοντας λίγο από αυτό το προϊόν πάνω στο πανί μπορείτε να καθαρίσετε ένα-ένα τα πλήκτρα. Αν, από την άλλη μεριά, δεν επιθυμείτε να πάρετε κάποιο σπρέι, μπορείτε απλά να καθαρίσετε με το πανί το κάθε πλήκτρο σχολαστικά και τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στο καθένα από αυτά.

Μια μπατονέτα μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά.

Για να κάνετε την όλη διαδικασία ακόμα πιο απλή μπορείτε να πάρετε μερικές μπατονέτες, να ρίξετε λίγο οινόπνευμα σε αυτές και να καθαρίσετε ανάμεσα στα πλήκτρα. Για την επιφάνεια των πλήκτρων χρησιμοποιήστε ένα μαλακό βαμβακερό πανί με οινόπνευμα.

Επιπλέον, για να διώξετε τη σκόνη ή τυχόν σκουπίδια που μπορεί να έχουν μαζευτεί ανάμεσα στα πλήκτρα ή και στο εσωτερικό τους η λύση είναι μία. Αφού αναποδογυρίσετε το λάπτοπ σας και το τινάξετε καλά για να φύγουν τα πάνω-πάνω σκουπίδια, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε με το μικρό σκουπάκι που έχει τα πλήκτρα από πάνω. Κάντε το ίδιο και με όλες τις εσοχές που έχει το λάπτοπ σας.

18-02-2021/15:07