ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ''ΠΟΡΤΑ'' ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!-ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ...

2021-08-31

Πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά αυτό που συμβαίνει μόλις λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης! Και ενώ ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (31.08.2021) και σε αυτόν ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τελικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε την... ανατροπή!

Και ενώ η ορκωμοσία των νέων υπουργών που αναλαμβάνουν μετά τον ανασχηματισμό είναι προγραμματισμένη για τις 16:00, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι δεν δέχεται να γίνει υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση, η οποία ήταν όρος του για να δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπου "απουσία διακομματικής συναίνεσης" είναι η οργισμένη και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του οποίου έκαναν λόγο ακόμη και για αποστασία του ναυάρχου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού Άμυνας.

Η ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως ο Ευάγγελος Αποστολάκη επιλέχθηκε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να είναι υπουργός Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσε αίσθηση. Ειδικά σε αυτό το τεταμένο πολιτικά κλίμα των τελευταίων ημερών, που η συναίνεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε κάτι περισσότερο από αδύνατη.

Η παρουσία του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, να "σηκώσει" ο πρώην υπουργός Άμυνας. «Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να αποδεχθώ την υπουργοποίηση μου», φέρεται να δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε συνεργάτες του και λίγη ώρα γράφτηκε... ιστορία: έγινε ο πρώτος υπουργός που ανακοινώνεται σε ανασχηματισμό αλλά δεν προλαβαίνει ούτε να ορκιστεί γιατί αλλάζει άποψη...

31-8-2021/13:57