ΠΙΝΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!-ΔΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ...

2024-07-08

ΣΧΟΛΙΟ 1

Όπως αποδεικνύεται, η κατανάλωση μόνο ενός αλκοολούχου ποτού την ημέρα —είτε είναι μια μπύρα, ένα ποτήρι κρασί ή ένα σφηνάκι από το αγαπημένο σας αλκοόλ— μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου κατά περίπου δυόμισι μήνες, ένας ειδικός ισχυρίζεται.

Ο Δρ Τιμ Στόκγουελ, του Καναδικού Ινστιτούτου Έρευνας Χρήσης Ουσιών, είπε στην Daily Mail ότι όσοι πίνουν πολύ περισσότερο αλκοόλ από αυτό – περίπου 35 ποτά την εβδομάδα – θα μπορούσαν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής τους για δύο χρόνια.

Σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλει να ακούσει κάποιος που προτιμά να χαλαρώνει με ένα ποτήρι pinot μετά από μια κουραστική μέρα ή που συχνάζει για ένα ποτάκι με φίλους ή συναδέλφους.

«Το αλκοόλ είναι το αγαπημένο μας ψυχαγωγικό. Το χρησιμοποιούμε για ευχαρίστηση και χαλάρωση και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να ακούσουμε είναι ότι προκαλεί οποιαδήποτε βλάβη», είπε.

«Είναι παρήγορο να πιστεύουμε ότι το ποτό είναι καλό για την υγεία μας, αλλά δυστυχώς, βασίζεται σε κακή επιστήμη» πρόσθεσε.

Δυστυχώς, σύμφωνα με το γιατρό, καμία ποσότητα αλκοόλ δεν είναι ασφαλής και οι ισχυρισμοί του υποστηρίζονται από την επιστήμη. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση αλκοόλ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων υγείας, όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο, ηπατική νόσο και άλλα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σύμφωνα με το CDC, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι υποκύπτουν σε καρκίνους που σχετίζονται με το αλκοόλ κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, όπου η «μέτρια» κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

Πέρυσι, η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα που ψήφισε νομοσχέδιο που απαιτεί τα μπουκάλια οινοπνεύματος να φέρουν προειδοποιήσεις για την υγεία, ενώ ο Καναδάς αναθεώρησε τις οδηγίες υγείας του που συνιστούσαν ποτά να αποφεύγουν την κατανάλωση περισσότερων από δύο ποτών την εβδομάδα.

Η ίδια η έρευνα του Stockwell βρήκε μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της θνησιμότητας από κάθε αιτία, η οποία έρχεται σε άμεση αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι μόνο λίγο ποτό μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία.

Ενώ το κόκκινο κρασί πιστεύεται από καιρό ότι κάνει καλό στην καρδιά σας με μέτρο , αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, καθώς ορισμένες έρευνες έχουν βρει το αντίθετο.

«Το να μπορείς να πίνεις είναι ένα σημάδι ότι είσαι ακόμα υγιής, όχι η αιτία της καλής υγείας», είπε ο Stockwell. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτές οι μελέτες δίνουν ψευδή αποτελέσματα που παρερμηνεύονται ότι σημαίνει ότι το αλκοόλ είναι καλό για εσάς».

08/7/2024

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2024-07-08 16:25

Το Όνομά σας: Ενας

Μήνυμα: Ο καθένας λέει και κάτι δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό