ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ... Νο 7 (24/8/2021)

2021-08-24

Συνεχίζουμε, ύστερα από την μεγάλη απήχηση που είχαν οι προηγούμενες αναρτήσεις μας με τον ανωτέρω τίτλο, παρουσιάζοντάς σας σήμερα 24/8/2021 τη στήλη Νο 7.

''ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ,ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ'' Νο 7 λοιπόν, και καλή σας ανάγνωση...

1.-ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

Ρεσιτάλ χορού και διασκέδασης πριν μερικές ημέρες έδωσαν δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αλμωπίας, σε γνωστό κατάστημα της Αλμωπίας, αφήνοντας για αργότερα τις σκοτούρες και τα προβλήματα του Δήμου.

Μάλιστα ήταν τόσο το κέφι τους, που στο τέλος το κατάστημα ξέμεινε από σαμπάνιες!!

Ευχόμαστε να δείχνουν και τον ανάλογο ζήλο και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, όταν θα αρχίσουν με το καλό οι διά ζώσης συνεδριάσεις.

2.-ΗΜΑΣΤΕ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ; (ΦΩΤΟ)

Προφητικό, αποκαλυπτικό και ενδιαφέρον αν μη τι άλλο το γκράφιτι που υπάρχει σε τοίχο στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Βέροιας, σχετικά με το μέλλον του πλανήτη μας, από τις πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ... δραστηριότητες του ανθρώπου.

Μάλιστα και ο τίτλος που κάποιοι έγραψαν πάνω από το γκράφιτι θα πρέπει σίγουρα να μας προβληματίσει όλους και ειδικότερα τους έχοντας την ευθύνη για τη σωτηρία του πλανήτη...

3.-ΦΩΣΦΟΡΟΥΧΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ!!-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!! (ΦΩΤΟ)

Αγανάκτησε μάλλον ο φίλος αγρότης, που έχει χωράφι δίπλα σε οδό με συνεχή κίνηση οχημάτων κάπου στη Δυτική Αλμωπία από τις συνεχείς φθορές στις δενδροκαλλιέργειές του από την πρόσκρουση σ΄αυτά των διερχομένων οχημάτων...

... λόγω και της διαμόρφωσης του οδοστρώματος, καθόσον στο σημείο υπάρχει επικίνδυνη στροφή, και έτσι αποφάσισε να τοποθετήσει στο χωράφι του, που εφάπτεται σχεδόν με το οδόστρωμα...

... κολονάκια με φωσφορούχα αντανακλαστικά, όπως και στην πομόνα, προκειμένου ενημερώνει τους οδηγούς για τον κίνδυνο πρόσκρουσης με τα δένδρα του!!

Στην ίδια κίνηση μάλιστα προέβη και αγρότης στο χωράφι του στην τ.κ Αψάλου-Πέλλας!!

4.-Η ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ!! (ΦΩΤΟ)

Είναι γνωστή η συνήθεια κάποιων κακομαθημένων, να αναγράφουν διάφορα συνθήματα, ειδικότερα οπαδικού περιεχομένου αλλά και διάφορα άλλα κακόγουστα και ενίοτε υβριστικά συνθήματα, επάνω στις πληροφοριακές κλπ πινακίδες της τροχαίας που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Αλμωπίας.

Αποτέλεσμα, να μην υπάρχει ενημέρωση των εκτός Αλμωπίας επισκεπτών για την υποβοήθησή τους στην ανεύρεση του προορισμού τους. Μία από τις πολλές που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, επεσήμανε φίλος της ιστοσελίδας μας στη Δυτική Αλμωπία όπου υπάρχει η Λουτρόπολη και η... κοσμοπολίτικη Όρμα.

Η ίδια δυστυχώς κατάσταση επικρατεί και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Π.Ε Πέλλας...

5.- ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ, ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΦΑΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!! (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή το ατύχημα που έλαβε χώρα στη Ζάκυνθο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 9χρονου ανήλικου από ηλεκτροπληξία, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε είναι τα ανοικτά ΚΑΦΑΟ που υπάρχουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και παιδική χαρά στην παραποτάμια περιοχή, στην Ανατολική πλευρά της Αριδαίας...

... αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως καταγγέλουν κάτοικοι της πόλης, με ορατό -ο μη γένοιτω -τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, στα πιτσιρίκια που παίζουν στην παιδική χαρά.

Αν και η ιστοσελίδα μας έχει αναδείξει και κατά το παρελθόν το θέμα, δυστυχώς ουδείς αρμόδιος, αλλά ούτε και ο Δήμος Αλμωπίας ενδιαφέρθηκε για την επίλυση του προβλήματος.

Ευχόμαστε να μη συμβεί μόνο κάτι το δυσάρεστο, γιατί τότε θα είναι πλέον αργά...

6.-ΚΑΘΑΡΙΣΘΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΤΙΣΤΗΡΙ (ΦΩΤΟ)

Καθαρίσθηκε επιτέλους, ύστερα από τα παράπονα των κατοίκων και τι επισημάνσεις της ιστοσελίδας μας ο χώρος στην Υδραία-Πέλλας, που ήταν γεμάτος από κενά κυτία φυτοφαρμάκων. Μάλιστα, για ένα διάστημα λόγω φθοράς της δεξαμενής νερού (ποτιστήρι), από το οποίο γέμιζαν νερό οι αγρότες για να ραντίσουν...

... τέθηκε εκτός λειτουργίας, καθόσον είχε τρυπήσει και έτρεχε συνεχώς το νερό. Ευτυχώς αποκαταστάθηκε η φθορά και έτσι οι αγρότες δεν ταλαιπωρούνται πια, αρκεί να τοποθετούν τα κενά κουτιά των φυτοφαρμάκων, στον κόκκινο κάδο και με τη διαδικασία που προβλέπεται...

7.- ΤΟ ''ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ'' ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!! (ΦΩΤΟ)

Τα βλέμματα των εποχούμενων οδηγών κλπ περαστικών, τραβά η εικόνα του... κρεμασμένου οχήματος κάπου στην Βέροια. Όντως ευρηματική η έμπνευση αυτού που είχε την ιδέα!!

24-8-2021/17:02