ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΜΠΑΤΣΗ ΧΡΗΣΤΟ: ''ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΛΠ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ''...

2023-12-22

Ρεπορτάζ By Sakis

Με την παρουσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αλμωπίας και του νέου Προέδρου της Λουτρόπολης Αλμωπίας, Παρούτογλου Νίκου και Τζέκου Πέτρου, αντίστοιχα, συνεδρίασε χθες Πέμπτη 21/12/2023 το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης των Λουτρών-Λουτρακίου Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εκατέρωθεν ανταλλαγές ''φιλοφρονήσεων'' μεταξύ Μπάτση και Παρούτογλου, ενώ η αντιπαράθεση συνεχίστηκε όταν κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος, σχετικά με την ψήφιση των όρων διακήρυξης καταστήματος που αφορούσε, για όσους θυμούνται το κατάστημα ΜΑΣΑΖ του Σαμαρά...

... αλλά και τη συζήτηση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας του εδώ και 4-5 μήνες κλειστού εστιατορίου, ο Παρούτογλου Νίκος, διαφώνησε με την τακτική αυτή, ξεκαθαρίζοντας και λέγοντας ότι ''Εμείς θα αναθεωρήσουμε και θα επανεξετάσουμε τους όρους για τα δύο παραπάνω καταστήματα, όποια απόφαση και να λάβετε εσείς''.

Ειδικότερα, για το πρώτο κατάστημα η απερχόμενη Διοίκηση, πρότεινε και επέμενε να διατεθεί ως κατάστημα πώλησης καλλυντικών κλπ προϊόντων περιποίησης προσώπου, κάτι για το οποίο αντέδρασε ο παριστάμενος νεοεκλεγείς Δήμαρχος, λέγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να εξετασθεί τι είδους κατάστημα ''λείπει'' από την Λουτρόπολη και τι είδους κατάστημα ΄΄περισσεύει'', ώστε να διατεθεί ανάλογα, ενώ συμπλήρωσε ότι για το ύψος του μισθώματος θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και ο τζίρος του καταστήματος ώστε να υπάρχει και η ανάλογη αύξηση κλπ.

Με τη θέση αυτή και ειδικότερα με την πρώτη πρόταση του Παρούτογλου, διαφώνησε ο Μπάτσης Χρήστος επιμένοντας να διατεθεί το παραπάνω κατάστημα, ως κατάστημα πώλησης καλλυντικών.

Η διαφωνία συνεχίστηκε και κατά τη συζήτηση του δευτέρου θέματος που αφορούσε τη συζήτηση όρων διακήρυξης του εστιατορίου, με αποτέλεσμα οι δύο προαναφερόμενοι νεοεκλεγέντες, Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, Παρούτογλου και Τζέκος, να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.

Στο διά ταύτα, για το μεν πρώτο θέμα, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία να ενοικιασθεί το κατάστημα ως κατάστημα πώλησης καλλυντικών, με τιμή εκκίνησης τα 400,00 ευρώ, για 5+2 χρόνια, με αύξηση ετήσια 5%, και με την καταβολή εφάπαξ των ενοικίων για δύο έτη από τον ενδιαφερόμενο εκμεταλλευτή.

Αρνητικά ψήφισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πασόη Μαρία, με την οποία είχε έντονη αντιπαράθεση ο Δήμαρχος και για το θέμα του εστιατορίου αλλά και γενικότερα για τις αποφάσεις που λήφθηκαν και αφορούσαν τη λειτουργία της Λουτρόπολης

Το δεύτερο θέμα, που αφορούσε το εστιατόριο, τελικά αναβλήθηκε .

Άποψη της ιστοσελίδας μας (η οποία δεν έχει και καμία σημασία άλλωστε), είναι ότι δεν είναι πολιτικά ορθό η απερχόμενη Διοίκηση να δεσμεύσει την επερχόμενη με αποφάσεις της, οι οποίες ενδεχομένως να είναι διαφορετικές από τη νέα διοίκηση, που από ότι διαφάνηκε η νέα Διοίκηση έχει μία νέα φιλοσοφία και αντιμετωπίζει τα θέματα με διαφορετικό τρόπο και κριτήρια.

22/12/2023