ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ…

2022-01-19

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ:

Θύελλα διαμαρτυριών έχουν ξεσηκώσει οι υπέρογκες χρεώσεις, της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Αλμωπίας(ΔΕΥΑ). Στο υπόγειο του Δημαρχείου, καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες πολίτες, εκφραζοντας τη δυσαρέσκειά τους, για τους υπερβολικά αυξημένους λογαριασμούς, που σε ορισμένες περιπτώσεις, αγγίζουν το 100% , της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το γεγονός ότι η Επιχείρηση έχει συσσωρευμένα χρέη από το παρελθόν, με ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα επωμιστούν αυθαίρετα, οι πολίτες του Δήμου.

Η Διοίκηση της Επιχείρησης, θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική των χρεώσεων του νερού ύδρευσης και να προχωρήσει σε αποκατάσταση των τιμών, στα περσινά επίπεδα. Συγχρόνως, θα πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που θα αυξήσουν την εισπραξιμότητα, για να μην επιβαρύνονται συνεχώς οι συνεπείς καταναλωτές.

Να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, που θα έχουν ως στόχο την ορθολογική διαχείριση του πόσιμου νερού, τον τεχνικό έλεγχο του πεπαλαιωμένου δικτύου, που θα μειώσει τις συνεχείς βλάβες και να δημιουργήσει το αίσθημα σιγουριάς στους καταναλωτές, για την ποιότητα του νερού οικιακής χρήσης.

Και να τονίσουμε για άλλη μια φορά, ότι η Αντιπολίτευση του Δήμου έχει αποκλειστεί αυθαίρετα από την διοίκηση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία ενημέρωση, για το τι αποφασίζεται πίσω από τις "κλειστές πόρτες" των επιχειρήσεων.

19-01-2022/11:18