ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΛΠ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΗΝ 31/8/2021

2021-09-02

1.-Με αρκετές απουσίες Δημοτικών Συμβούλων, και θα λέγαμε των συνήθως... υπόπτων, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, αφού από τους 28 συμβούλους παρόντες ήταν αρχικά 16 συν 2 που συνδέθηκαν αργότερα. Όσον αφορά τις τοποθετήσεις τους, εκτός των επικεφαλής, δυστυχώς από τους υπόλοιπους, με ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρχε ως συνήθως... άκρα του τάφου σιωπή!!

2.-''Έσπασε'' το πρωτόκολλο κατά την παραπάνω συνεδρίαση ο Χατζηδημητρίου Σάκης, αφού συνήθως το λόγο ελάμβανε πάντα πρώτος ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Τη φορά αυτή λοιπόν προτίμησε για τους δικούς του λόγους, να μιλήσει τελευταίος, γι΄αυτό και στον κατάλογο των ομιλητών ανεγράφη τελευταίος, παρά το γεγονός ότι οι άλλοι δύο επικεφαλής του παραχώρησαν τη σειρά τους!!

3.-Τα εύσημα έλαβε για την πλήρη ενημέρωση που έκανε ο Χατζηδημητρίου Σάκης κατά τη συζήτηση του 4ου θέματος που αφορούσε την ''Καθιέρωση χρήσης σήματος δηλωτικού του Δήμου Αλμωπίας (λογότυπο)''. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο σήμα που καθιερώθηκε επί δικής του θητείας στον τότε Δήμο Αριδαίας, αναφέροντας όλο το ιστορικό της υπόθεσης που άφησε έκπληκτους πολλούς συμβούλους και όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση με γεγονότα που είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι τα ακούσαμε για πρώτη φορά.

4.-Εντύπωση προκάλεσε η διαφοροποίηση της Δημοτικής Συμβούλου Αμπάρη Γεωργίας του συνδυασμού ''ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ'' του Χατζηδημητρίου Σάκη, ο οποίος κατά την ψήφιση του 4ου θέματος που αφορούσε την ''Καθιέρωση χρήσης σήματος δηλωτικού του Δήμου Αλμωπίας (λογότυπο)'', δήλωσε ότι για τους λόγους που ανέφερε, θα ψηφίσει ''ΠΑΡΟΝ''. Και ενώ οι παρόντες σύμβουλοι του συνδυασμού του συντάχθηκαν με την πρότασή του, η παραπάνω σύμβουλος για τους δικούς της λόγους, συντάχθηκε με την πρόταση του Δημάρχου, δίνοντας θετική ψήφο!!

5.- Αίσθηση προκάλεσε η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του συνδυασμού ''ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ'' Παρούτογλου Νίκος στο Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση. Αρχικά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι Δημότες του Δήμου και ειδικότερα στον τομέα της καθημερινότητας, παρά τις πολλές προσλήψεις εργατών στο εργοτάξιο του Δήμου, χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση, '' δραματική έως τραγική''.Και κατέληξε υπό τύπου ερωτήματος, αλλά μάλλον με βεβαιότητα, ότι τα χρήματα για τον κορονό-ιό χρησιμοποιήθηκαν κατά 80% για ρουσφετολογικές προσλήψεις!!

6.-Συγχαρητηρίων συνέχεια από τον Δήμαρχο Αλμωπίας προς τους συνεργάτες του και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έπραξε και την προηγούμενη ημέρα κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, λέγοντας μάλιστα ότι άπαντες!! χαίρουν της εμπιστοσύνης του, θέλοντας να δείξει ότι όλα δουλεύουν... ρολόι. Μόνο που κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη!!

7.-Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο Παρούτογλου Νίκος για το θέμα των Ρομά, ο Δήμαρχος Αλμωπίας εν τη ρύμη του λόγου του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συνομιλεί με αυτούς, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, γι΄αυτό και τελευταία υπάρχει μία μείωση της παραβατικότητας. Μάλιστα, θέλοντας να υποστηρίξει τον Δήμαρχο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέσκος Δημήτρης και έμπειρος περί τα αυτοδιοικητικά, συμπλήρωσε ότι μερικά πράγματα δεν λέγονται!!, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι έχει ήδη δρομολογηθεί λύση για το θέμα

8.-''Χαράτσι'' χαρακτήρισε ο Χατζηδημητρίου Σάκης την απόδοση εισπραχθέντων εσόδων του ημερήσιου τέλους λαϊκών αγορών στην ΠΕ Πέλλας, που προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία, λέγοντας ότι είναι άδικος αυτός ο Νόμος, καθόσον τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν στην Περιφέρεια, ζητώντας να επιστρέψουν στον Δήμο με κάποια μορφή επιχορήγησης της Περιφέρειας στο Δήμο Αλμωπίας.

9.-Το θέμα του ιδιωτικού συμφωνητικού καθώς και τον ρόλο της Χισκάκη Μελίτα μέσα στο Δήμο, ως ιδιώτης, επανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για πρωτόγνωρο τρόπο διοίκησης με ιδιωτικά συμφωνητικά!!

10.-Επίσης ο παραπάνω πρώην Δήμαρχος έθεσε το θέμα των διά ζώσης συνεδριάσεων των οργάνων του Δήμου και ειδικότερα ζήτησε η συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής συνέλευσης των μετόχων της Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00μμ, να πραγματοποιηθεί διά ζώσης όπως και πέρσι στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο Αριδαίας.

11. Σχετικά με τα όσα κατήγγειλε εγγράφως Πρόεδρος επαγγελματικού σωματείου της Αριδαίας για παράτυπες ενέργειες του Δήμου σε αναθέσεις έργων σε μη δικαιούμενα άτομα, τόσο ο Δήμαρχος Αλμωπίας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου άφησαν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σύντομα θα δοθεί απάντηση στους ενδιαφερομένους, ενώ ο Δήμαρχος τόνισε με νόημα ότι ''Η Έδεσσα είναι κοντά για όποιον έχει στοιχεία και διαφορετική άποψη''!!, εννοώντας προφανώς το γραφείο του Εισαγγελέα...

02-9-2021/16:38