ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ (23/01/2024) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ...


Ρεπορτάζ By Sakis
Πραγματοποιήθηκαν προχθές 23/01/2024 οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας ( Ειδική και Τακτική) όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά όλα όσα έλαβαν χώρα σε προγενέστερες αναρτήσεις μας.
Διαβάστε παρακάτω παραλειπόμενα και άλλα ενδιαφέροντα από την παραπάνω συνεδρίαση όπως τα κατέγραψε η κάμερα της ιστοσελίδας μας, ifonitispellas.gr...

1.- Με παρόντα τα 24 από τα 25 μέλη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας. Απών ο Κετικίδης Γιάννης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως ανέφερε στο Σώμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος και είχε ενημερώσει για την απουσία του έγκαιρα.

2.-Ο τέως Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, επεσήμανε και υπενθύμισε στον Πρόεδρο Δοβλέτη Ανέστη, ο οποίος ήδη είχε αρχίσει την διαδικασία της συνεδρίασης, ότι πριν την έναρξη της, θα έπρεπε να εκφωνήσει τα ονόματα των Συμβούλων , για την ύπαρξη απαρτίας, για να εισπράξει το… πείραγμα του ευδιάθετου κατά τα άλλα νυν Δημάρχου, Παρούτογλου Νίκου, ο οποίος είπε προς τον Μπάτση: ''Τι θα κάναμε χωρίς εσένα''!!. Δικαιολογημένος μάλλον ο Πρόεδρος, καθόσον ακόμη, πιθανώς να μαθαίνει!!

3.- Ένα άλλο θέμα, ήσσονος μεν σημασίας, αλλά για το τυπικό και μόνο, με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί ο Πρόεδρος, είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός της κατανομής των θέσεων των Συμβούλων μέσα στην αίθουσα. Ειδικότερα, ως είθισται αλλά και σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, θα πρέπει να καταλάβουν μέσα στην αίθουσα τις θέσεις οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, ανάλογα με τη σειρά που εκλέχθηκαν οι συνδυασμοί, αλλά και τις θέσεις που θα πρέπει να καταλάβουν οι ''πρωτοκλασάτοι'' Αντιδήμαρχοι του συνδυασμού, ανάλογα με την βαρύτητα του χαρτοφυλακίου που κατέχουν στον Δήμο.!!
Ο νοών νοείτο!!

4.- Μάλλον εύστοχη η παρατήρηση του πρώην Δημάρχου Αλμωπίας Μπίνου Δημήτρη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δοβλέτη Ανέστη, ο οποίος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, προφανώς εκ παραδρομής, έδωσε πρώτα το λόγο στον Σέλκο Ιωάννη ως τέως Αντιδήμαρχο Οικονομικών και όχι στους επικεφαλής των παρατάξεων για να τοποθετηθούν. Όπως προαναφέραμε δικαιολογείται ο νέος Πρόεδρος καθόσον ακόμη, προσαρμόζεται στη νέα του θέση και καθήκοντα.

5.-Με σηκωμένα μανίκια -κάτι που σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Τσαρκνιάς Πέτρος-, εμφανίσθηκε στη συνεδρίαση, κυριολεκτικά και μεταφορικά ο Δήμαρχος Παρούτογλου Νίκος, απόδειξη ότι έχει όρεξη για δουλειά. Αυτό μάλιστα φάνηκε και από τις τοποθετήσεις που έκανε αλλά και από τις απαντήσεις που έδωσε γενικότερα, αποδεικνύοντας ότι είναι όχι μόνο διαβασμένος , αλλά και γνώστης των προβλημάτων της Αλμωπίας.

6.- Το κενό που υπάρχει από την ημέρα των εκλογών, μέχρι την ημέρα ανάληψης των νέων Δημοτικών Αρχών, περίπου τρεις μήνες, σχολίασε αρνητικά ο τέως Δήμαρχος Μπάτσης Χρήστος, ζητώντας να εφαρμοσθεί το μοντέλο που ισχύει στις Εθνικές εκλογές που η νέα Κυβέρνηση αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σχεδόν αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

7.- Έριξε το καρφάκι του ο Δημοτικός Σύμβουλος Χουρσόγλου Χρήστος, ο οποίος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν οι οφειλές της ΔΕΥΑ από τα 2 εκατ. να γίνουν 10 εκατ., συμπληρώνοντας ότι στην περίπτωση της Λουτρόπολης, μάλλον υπήρχαν αποτυχημένες Διοικήσεις, με εξαίρεση τις Διοικήσεις Πασόη Δημήτρη και Μπίνου Δημήτρη (ο πρώτος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση).
Το γάντι σήκωσε αμέσως ο τέως Δήμαρχος Μπάτσης Χρήστος ο οποίος απάντησε ότι ''Αποτυχημένοι είναι όσοι δεν πιάνουν τα κάστανα που καίνε''!!
Και πάλι ο νοών νοείτο!!

8.- Ρήσεις με σημασία από τον Δήμαρχο Αλμωπίας Παρούτογλου Νίκο, ο οποίος κατά τη διάρκεια συζήτησης των θεμάτων, ανέφερε τα κάτωθι:
Α.-''Όταν συμφωνούν συνεχώς δύο άτομα, ο ένας από αυτούς σίγουρα λέει ψέματα''!!
Β.- ''Η θέση της αντιπολίτευσης, μας κάνει όλους σοφότερους''!!
Γ.- ''Κάποιοι κάνουν πολιτική ΑΛΑ-ΚΑΡΤ'' !!

9.-Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη του τέως Δημάρχου Μπάτση Χρήστου, ο οποίος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκε το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ για τα αδέσποτα!!

10.-Άλλη μία τοποθέτηση του τέως Δημάρχου Μπάτση Χρήστου, με αφορμή την πιθανή απένταξη του έργου στο Δ.Α.Κ.Α, που προκάλεσε απορίες είναι ότι υπάρχει ''Γραμμή'', για απεντάξεις έργων σε όλη τη χώρα για να διοχετευτούν στη Λάρισα λόγω των πρόσφατων πλημμυρών!!

11.-Όπως αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Θεολόγου Γιάννης, όταν ανέλαβε το εργοτάξιο, διαπίστωσε ότι τα μηχανήματα ήταν όλα λειτουργικά, με εξαίρεση τα δύο μηχανήματα ''ΣΚΟΥΠΕΣ'' που από την αχρησία είναι μη λειτουργικές, ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καθαριότητα της πόλης που τώρα γίνεται μόνο από το ελάχιστο, όπως ανέφερε, προσωπικό καθαριότητας.

12.-Τελικά το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Αλμωπίας έχει μέσα ''ΚΟΡΙΟ''; Αυτό αναρωτήθηκε, αστειευόμενος ο νυν Δήμαρχος όταν απόρησε με σχετική διαρροή συνάντησης και το περιεχόμενο της συζήτησης με εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την οποία όπως δήλωσε ο τέως Δήμαρχος Μπάτσης Χρήστος, την γνώριζε!!

13.- ΛΕΥΚΟ ψήφισε στο 22ο θέμα της Ημερήσιας διάταξης που αφορούσε καθαρισμό του ανωτάτου ορίου εξόδων κηδείας αιρετών, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θεοδωρίδης Τάσος (Τσερκέζος), ο οποίος δήλωσε ότι είναι πάγια η θέση του, εδώ και τέσσερα χρόνια στο θέμα αυτό, συμπληρώνοντας ότι δεν θεωρεί σωστό να επιβαρύνεται οικονομικά ο κάτοικος της Αλμωπίας.
26/01/2024