ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ!!-ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ…

2022-04-17

Μάθημα ανθρωπιάς από πελάτη σούπερ μάρκετ - Πλήρωσε τα ψώνια γυναίκας που δεν είχε αρκετά χρήματα

Σε μια εποχή που η ακρίβεια αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς, υπάρχουν στιγμές που αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι διαχρονικές αξίες. Μία τέτοια στιγμή βίωσαν πελάτες σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία στον Βόλο, όταν γυναίκα που είχε πάει για ψώνια δεν είχε μαζί της αρκετά χρήματα για να πληρώσει.

Ένας άνδρας βρισκόταν στην ουρά μαζί με άλλους πελάτες σε τοπικό σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία όταν μία γυναίκα άρχισε να αδειάζει τρόφιμα από το καλάθι της καθώς δεν επαρκούσαν τα χρήματα στο πορτοφόλι της. Τότε παρενέβη ο συγκεκριμένος συμπολίτης και προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει με έναν τρόπο που δεν την έφερε σε δύσκολη θέση, όπως δημοσιεύει ο "Ταχυδρόμος".

Ο Μίλτος Μιχαηλίδης, διαχειριστής της σελίδας του facebook "Η Νέα Ιωνία της καρδιάς μας" ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και περιέγραψε με ευαισθησία τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια προκαλώντας συγκίνηση για την ανθρωπιά που ακόμη είναι ζωντανή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα πήγε για τα ψώνια των ημερών στο σούπερ μάρκετ. Έφθασε στο ταμείο να πληρώσει και στο καλάθι της είχε τρόφιμα, αλλά ο λογαριασμός ήταν μεγαλύτερος απ' ό,τι είχε υπολογίσει. Ζήτησε "συγγνώμη και άρχισε να αφαιρεί τρόφιμα. Τα μάγουλά της είχαν γίνει κόκκινα από αμηχανία.

Ήρθε σε δύσκολη θέση. Και σαν από μηχανής θεός πελάτης του μάρκετ που περίμενε στην ουρά προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει. Για να μην την κάνει να νιώσει άσχημα, προσποιήθηκε ότι βρήκε πεσμένο δίπλα της ένα 10ευρω, που πιθανότατα, όπως της είπε, έπεσε από το πορτοφόλι της. Έτσι τελικά πληρώθηκε ο λογαριασμός.

"Η ιστορία είναι αληθινή και θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα από εμάς" γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μιχαηλίδης.

"Στην ουρά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ η οθόνη δείχνει 26,80 ευρώ. "Αχ συγγνώμη ξέχασα την κάρτα, έχω μόνο 25 ευρώ, θα βγάλω κάτι". Στο μικρό καρότσι δεν υπάρχουν περιττά. Βλέπω ψωμί, μακαρόνια, γάλα, ντομάτες, χαρτί υγείας. Όσοι βρίσκονται μόλις ένα μέτρο μακριά ντροπιάζονται. Το πρόσωπο μιας μαμάς στενόχωρο. Πρέπει να επιλέξει τι δεν θα πάρει για τα παιδιά της.

Εκεί μπροστά γίνομαι μάρτυρας της καλοσύνης ενός ανθρώπου. "Συγγνώμη, σας έπεσε κάτι" λέει. Η κυρία εκπλήσσεται. Στο δάπεδο υπάρχουν 10 ευρώ. Ξέρει ότι δεν της ανήκουν. Το αγαπημένο βλέμμα του ανθρώπου την πείθει ότι πάει πολύ να πει ότι είναι δικό του. Δεν έχει επώνυμα ρούχα, αλλά δεν φορά κουρέλια. Δεν έχει μακιγιάζ, αλλά το πρόσωπό της αποπνέει μια γλυκύτητα.

 Ο κύριος σκύβει, σηκώνει τον λογαριασμό και λέει: "Μάλλον συνέβη όταν ανοίξατε την τσάντα σας". Μόλις το ακούει αυτό, μονομιάς μοιάζει με παιδί, είναι ευτυχισμένη. 

Πληρώνει και με χαμόγελο αισιοδοξίας και ευγνωμοσύνης λέει "ευχαριστώ"/ Εκείνος θα μπορούσε να πει "μην ανησυχείς, θα τα δώσω εγώ". Αντίθετα επέλεξε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια τη δική του και της κυρίας. Καλημέρα Νέα Ιωνία", γράφει ο κ. Μιχαηλίδης στην ανάρτησή του και υπενθυμίζει ότι η ανθρωπιά ακόμη υπάρχει.

17/4/2022