ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: ‘’ΕΛΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ 40.000,00 ΕΥΡΩ ΕΑΝ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕΤΕ’’!!

2022-03-02

Οι Ουκρανοί υπόσχονται στους Ρώσους στρατιώτες κάτι παραπάνω από 40.000 ευρώ για να καταθέσουν τα όπλα.

Η Ουκρανία ζητά από τον ρωσικό στρατό να καταθέσει τα όπλα δίνοντας οικονομικά κίνητρα στους στρατιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον γερμανικό Τύπο Spiegel Online ο ουκρανός υπουργός δήλωσε πώς "για εκείνους που θα επιλέξουν να παραμείνουν κατακτητές δεν θα υπάρξει οίκτος".

Οικονομικά κίνητρα για κάθε Ρώσο που αυτομολεί

«Η ιδέα της Μόσχας να βαφτίσει τους στρατιώτες της απελευθερωτές δεν απέφερε καρπούς. Και τώρα οι Ουκρανοί δίνουν οικονομικά κίνητρα σε Ρώσους στρατιώτες να αυτομολήσουν», γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel με τίτλο: «Κίνητρα του Κιέβου στον ρωσικό στρατό για να καταθέσει τα όπλα».

Η γερμανική ιστοσελίδα παρατηρεί:

«Σε ανάρτηση στο Facebook ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίγ Ρεσνικόφ σημειώνει: "Κάντε την επιλογή σας. Ελάτε χωρίς οπλισμό, κρατώντας λευκή σημαία και λέγοντας το σύνθημα Million". Οι Ουκρανοί υπόσχονται στους ρώσους στρατιώτες κάτι παραπάνω από 40.000 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από διεθνείς επιχειρήσεις πληροφορικής.

Ο ουκρανός υπουργός δηλώνει ότι "κάθε στρατιώτης που επιλέγει να μην είναι πια κατακτητής φέρνει πιο κοντά την ειρήνη. Για εκείνους που θα επιλέξουν να παραμείνουν κατακτητές δεν θα υπάρξει οίκτος". Άγνωστο παραμένει ωστόσο αν όσοι Ρώσοι παραδίδονται λαμβάνουν όντως τα χρήματα από τους Ουκρανούς».

02-3-2022/17:24