Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...

2021-06-25

ΣΧΟΛΙA 2

Ενώπιον 9.000 αξιωματούχων, νομαρχών, μαχαραγιάδων και προσωπικοτήτων από κάθε φυλή της Ελλάδος της Περσίας και των άλλων κρατών του γνωστού τότε κόσμου.

324 π.Χ. χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Στρατηλάτης, ο ανυπέρβλητος όλων των αιώνων και όλων των εποχών, ο εκπολιτιστής των λαών αποδείχνεται με τον όρκο του προφήτης και πρόδρομος του Χριστιανισμού.

Εκθειάζει την ειρήνη και την ομόνοια. Από την ειρήνη και την ομόνοια εξαρτά την ευτυχία και την ευημερία των ανθρώπων και των λαών. Αν οι άνθρωποι και οι λαοί έχουν ειρήνη και ομόνοια, ευτυχούν και ευημερούν.

Απορρίπτει τα όπλα. Καταδικάζει το ρατσισμό. Λιθοβολεί το τζάκι, την καταγωγή. Την αξία του ανθρώπου την εξαρτά όχι από την καταγωγή του, όχι από το αν προέρχεται από μεγάλο τζάκι, από πλούσια και επώνυμη οικογένεια, αλλά από την αρετή, την ευφυΐα, την ευστροφία, την επινόηση, την ευρηματικότητα, τη δραστηριότητα, από το κατά πόσον είναι αγνός στην ψυχή και ανοιχτός στο μυαλό.

ΙΔΟΥ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ 

«Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την ειρήνη. Όλοι οι λαοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι, για την κοινή προκοπή.

Θεωρείτε την Οικουμένη πατρίδα σας, με κοινούς τους νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξαρτήτως φυλής.

Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενοκέφαλοι, σε Έλληνες και βαρβάρους. Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα, που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνο κριτήριο, την αρετή.

Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.

Αν ποτέ σας παρουσιασθούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε ποτέ στα όπλα, παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας.

Τον Θεό δεν πρέπει να Τον νομίζετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά σαν κοινό Πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή, που κάνουν τ' αδέρφια στην οικογένεια.

Από μέρους μου θα θεωρώ όλους ίσους, λευκούς ή μελαψούς και θα ήθελα να μην είσθε μόνον υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνεταίροι. Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι.

Τον όρκο που δώσαμε με τη σπονδή απόψε, κρατήστε τον σαν συμβόλαιο Αγάπης».

25-6-2021/21:45

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-06-25 22:51

Το Όνομά σας:

ΣΤΑΥΡΟΣ

Μήνυμα:

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΔΕΥΣΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΜΑΤΙΚΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2021-06-26 12:52

Το Όνομά σας:

ΜΑΚΕΔΩΝ

Μήνυμα:

Αυτός ο όρκος ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙ δεν υπάρχει σε κανένα αρχαίο έγγραφο ή επιτύμβια στήλη. Μην αναπαράγεται ψεύτικους όρκους που σκαρφίστηκαν κάποιοι πριν 20 χρόνια. Εάν βρείτε Επιτύμβια στήλη ή αρχαίο έγγραφο που να το γράφει τότε Ναι ο όρκος θα είναι αληθινός, διαφορετικά υιοθετείται ψέματα των Βαρβάρων και νεοταξιτων που θέλουν να παρουσιάσουν έναν άλλο Αλέξανδρο κάτι φυσικά το οποίο δεν ισχύει