ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ‘’ΛΑΔΩΝΟΥΝ’’ ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΟΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!!-Η ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ…

2022-03-10

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται εξέλιξη για δύο βδομάδες και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως φαίνεται, στην διαθεσιμότητα στρατιωτικού εξοπλισμού και μέσων, συγκεκριμενά στις αεροπορικές επιχειρήσεις. 

Από την μία, η Ρωσία έχει υποστεί τρομερές απώλειες σε ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη, αν ληφθούν υπόψη οι επιχειρησιακές συνθήκες και η αδύναμη παρουσία της ουκρανικής αεροπορίας, κάτι όμως που το Κίεβο επιθυμεί να αλλάξει, με έναν ιδιαίτερο και ευφάνταστο τρόπο.

Ειδικότερα, η ουκρανική κρατική αμυντική βιομηχανία όπλων Ukroboronprom ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι πρόσφέρει τεράστια αμοιβή σε όσους καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν ένα μαχητικό αεροσκάφος ή ελικόπτερο, καθώς επίσης Ρώσους πιλότους και πληρώματα μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, εάν αυτοί θελήσουν να αυτομολήσουν στην Ουκρανία, μαζί με τα πτητικά τους μέσα.

Μάλιστα, η αμοιβή κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια για την «αιχμαλώτιση» ή την αυτομόληση Ρώσου πιλότου μαζί με το επιχειρησιακό και πλήρως λειτουργικό μαχητικό του αεροσκάφος και 500 χιλιάδες δολάρια για την «αιχμαλώτιση» ή την αυτομόληση ρωσικού πληρώματος μαζί με ένα επιχεριησιακό και πλήρως λειτουργικό ελικόπτερο.

Η ανακοίνωση της ουκρανικής εταιρείας

Η αμυντική βιομηχανία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Για να αξιοποιήσετε αυτή την ευκαιρία, πρέπει να παραδοθείτε στις ουκρανικές αρχές μαζί με το στρατιωτικό υλικό [εννοώντας το μαχητικό ή το ελικόπτερο], ενώ ακόμα εσείς και η οικογένειά σας μπορεί να γίνετε πλούσιοι άνθρωποι, χωρίς να είστε πλέον υποχρεωμένοι να εκτελείτε εγκληματικές διαταγές. Μπορείς να γίνεις ελεύθερος και πλούσιος».

Επίσης, προσθέτουν ότι «για να προσεγγίσετε τους Ουκρανούς αξιωματούχους, γνωρίζετε ήδη τις συχνότητες. Στους πιλότους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, εγγυόμαστε την έκδοση ιθαγένειας μιας ελεύθερης χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει σοβαρή έλλειψη μαχητικών αεροσκαφών, αφού τα περισσότερα καταστράφηκαν, σύμφωνα με αναφορές, από βομβαρδισμούς και επιδρομές σε αεροπορικές βάσεις τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής στην χώρα. 

Δεδομένου ότι οι πιλότοι και οι στρατιωτικοί της διαθέτουν τα προσόντα να πετούν με ρωσικά αεροσκάφη όπως τα MiG-29 και Su-27, η απόκτηση αεροσκαφών, με μειωμένες τιμές δωροδοκώντας Ρώσους πιλότους, θα ήταν ένας εύκολος τρόπος για να καλυφθεί, σε ένα βαθμό, το «κενό» που έχει δημιουργηθεί στην Πολεμική της Αεροπορία, την ίδια στιγμή που η προμήθεια των MiG-29 έχει μπει «στον πάγο».

Πηγή:onalert.gr/

10-3-2022/11:23