ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΛΠ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ...

2021-11-07

ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με τη μεγάλη συμμετοχή του λαού της περιοχής και με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγειονομικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα το Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού, που συνδιοργάνωσαν οι φορείς που συντονίζονται και στηρίζουν το Κοινό Ψήφισμα της Σύσκεψης σωματείων και φορέων της 23ης του Οκτώβρη.

Η ανησυχία, η οργή και η αγανάκτηση του λαού της περιοχής για το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας και την τραγική κατάσταση των κλινικών και των τμημάτων των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού, μετατράπηκε σε οργανωμένη αντίδραση, σε αγώνα διεκδίκησης για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που αποφασίστηκαν στην Σύσκεψη των φορέων.

Πριν αρχίσει το μεγάλο Συλλαλητήριο, εκπρόσωποι πολλών συλλόγων και σωματείων της περιοχής, μεταφέροντας τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, δήλωσαν την στήριξη τους στο Κοινό Ψήφισμα και τη συμμετοχή στον συντονισμό των φορέων. 

Ο υπερδιπλασιασιασμός του αριθμού των σωματείων και των συλλόγων που συνυπογράφουν το Κοινό Ψήφισμα και συντονίζονται σα μια γροθιά, αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη και δείχνει πως ο λαός της περιοχής δεν ανέχεται πια την επικίνδυνη και εγκληματική πολιτική τους.

Στο Συλλαλητήριο απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό εκπρόσωποι της Α' ΕΛΜΕ Πέλλας, του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Πέλλας «Ενότητα» και του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν.Πέλλας-Ν.Ημαθίας. 

Παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη στήριξη τους εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Έδεσσας, «Κοινωνία σε Κίνηση» του Δήμου Έδεσσας, «Δημοτική Πρωτοβουλία» του Δήμου Έδεσσας, «Ενωτική Δράση» του Δήμου Έδεσσας, «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Σκύδρας, «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αλμωπίας και «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια του Συλλαλητηρίου, εκατοντάδες άνθρωποι της περιοχής, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι, επισκέφτηκαν τα τραπεζάκια που από νωρίς είχαν στηθεί στην Πλατεία Μικρών Καταρρακτών και προσυπέγραφαν το Κοινό Ψήφισμα.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι είναι πλέον λαϊκή απαίτηση να απλωθεί παντού και να δυναμώσει ο αγώνας αυτός. Οι φορείς συμφώνησαν να σχεδιάσουν την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί για ακόμη μια φορά να έρθουν όλοι οι φορείς, όλος ο λαός, σε αυτήν την μάχη για την ζωή και την υγεία του λαού της περιοχής. Για να επιβάλουμε το δικαίωμα μας για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, υψηλού επιπέδου σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος

πλειοψ. μέλος ΔΣ ΕΝΙΠ

07/11/2021