Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ... ΑΝΕΜΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ..

2022-02-17

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής: «Κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας»

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα των Δήμων Αλμωπίας, Σκύδρας και Έδεσσας, για κήρυξη τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, που δημιουργήθηκε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της 8ης και 9ης Φεβρουαρίου 2022, και συγκεκριμένα τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν σε όλη την Π.Ε. Πέλλα, με αποκορύφωμα τα 122 χιλιόμετρα ανά ώρα στη περιοχή της Αλμωπίας.

Από τους ισχυρούς ανέμους υπήρξαν πολλά προβλήματα σε υποδομές των παραπάνω Δήμων της Π.Ε. Πέλλας, με σημαντικές ζημίες από την πτώσεις πολλών δέντρων, αλλά και από φθορές στα δημοτικά δίκτυα και τα νεκροταφεία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας άμεσα συγκέντρωσε και απέστειλε τα δεδομένα (έγγραφα φωτογραφίες κ.α.), με αποτέλεσμα οι Δήμοι Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έως 7 Μαρτίου 2022. 

17-02-2022/10:15