ΝΕΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!-ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...

2021-08-11

Βακτηριακά στελέχη που μολύνουν πολίτες στις ΗΠΑ, φαίνεται να μοιάζουν με στελέχη που βρέθηκαν στην Ασία, κανένας από τους μολυσμένους δεν είχε πραγματοποιήσει διεθνές ταξίδι σύμφωνα με το CDC.

Νέο κρούσμα μιας σπάνιας και δυνητικά θανατηφόρου μολυσματικής ασθένειας γνωστής ως μελιοείδωση εντοπίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σε ανακοίνωση που βγήκε στις 9 Αυγούστου, το CDC ανέφερε ότι το νέο κρούσμα βρέθηκε στην Τζόρτζια και «συνδέεται με τρεις προηγούμενες περιπτώσεις σε διαφορετικές πολιτείες».

Σύμφωνα με το Live Science, τα τέσσερα κρούσματα μελιοειδούς εντοπίστηκαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου. Δύο από τους τέσσερις ασθενείς πέθαναν ενώ οι άλλοι δύο «νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Μερικές δεκάδες» κρούσματα μελιοειδούς εντοπίζονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, με τους μολυσμένους να είναι συνήθως «ταξιδιώτες και μετανάστες που προέρχονται από μέρη όπου η ασθένεια είναι ευρέως διαδεδομένη» αναφέρει το CDC στον ιστότοπό του.

Ωστόσο, κανένας από τους τέσσερις ασθενείς που διαγνώστηκαν με τη συγκεκριμένη ασθένεια φέτος δεν είχε ταξιδέψει παρόλο που τα βακτηριακά στελέχη που τους αρρώστησαν φαίνεται να ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους υποδηλώνοντας ότι υπάρχει «κοινή πηγή για αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε το CDC.

«Επί του παρόντος, το CDC πιστεύει ότι η πιο πιθανή αιτία είναι ένα εισαγόμενο προϊόν (όπως τρόφιμα ή ποτά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας ή καθαρισμού ή φάρμακα) ή ένα συστατικό σε ένα από αυτά τα είδη προϊόντων» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία.

11-8-2021/09:14