ΠΡΟΣ ΜΙΝΙ LOCKDOWN ΣΕ ΠΕΛΛΑ-ΗΜΑΘΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ!!

2021-09-15

Προς μίνι lockdown οδεύουν άλλες τέσσερις περιοχές της χώρας, λόγω της μεγάλης διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να ληφθούν για την Καβάλα, την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα.

Αυτές οι περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο "κόκκινο", εξαιτίας της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου και "φλερτάρουν" με το μίνι lockdown. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία.

Τα μέτρα του μίνι lockdown

Στις εν λόγω περιφερειακές ενότητες αναμένεται να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο.

Επίσης, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η παράταση του μίνι lockdown και για άλλες περιοχές στις οποίες ήδη ισχύουν περιοριστικά μέτρα έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι και αύριο, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Στη σημερινή του ανάλυση ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει ότι η επιδημική καμπύλη έχει οριζοντιωθεί και υπάρχει σημαντική επιβράδυνση της πτωτικής πορείας. Σύμφωνα με τον εκτιμήσεις του, αναμένεται επανάκαμψη της πανδημίας από τις 18-20 Σεπτεμβρίου.

15-9-2021/16:02