ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ…

2023-01-10

Με αφορμή αρκετά περιστατικά που έτυχαν σε γνωστό επαγγελματία της Αριδαίας, όπου διερχόμενοι επισκέπτες τον έχουν ρωτήσει πολλάκις, ζητώντας πληροφορίες για διάφορα ιστορικά μνημεία, Μοναστήρια κλπ εκκλησίες και χώρους που υπάρχουν στην Αλμωπία, προτείνει μέσω της ιστοσελίδας μας, προς τον Δήμο Αλμωπίας και την Π.Ε Πέλλας, να τοποθετηθούν στους χώρους αυτούς, ενημερωτικές πινακίδες, όπου να αναγράφονται τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Αγγλική γλώσσα, πληροφοριακά κλπ στοιχεία για αυτούς.

Ειδικότερα και όπως μας ανέφερε, συνήθως οι επισκέπτες ενδιαφέρονται να επισκεφθούν πρωτίστως τη Λουτρόπολη, τα δύο Μοναστήρια, Αρχαγγέλου και Προμάχων, το Κάστρο της Χρυσής αλλά και την ομώνυμη εκκλησία, το σπίτι (αν και δεν υφίσταται πλέον) του Μενέλαου Λουντέμη, τα Σέρβικα Μνημεία, το Μαύρο Δάσος, το μνημείο στη Νότια Πέλλας, τις ιστορικές και παλιές εκκλησίες στο Άνω Λουτράκι, στο Αετοχώρι, στην Ξιφιανή κλπ.

Προτείνει λοιπόν να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες, πλησίον των σημείων αυτών, όπου θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για τα ιστορικά κλπ στοιχεία που αφορούν το κάθε σημείο π.χ στην Λουτρόπολη, τα οφέλη των ιαματικών νερών και άλλα στοιχεία της περιοχής, όπως και για τα Μοναστήρια κλπ χώρους, κάθε ιστορικό στοιχείο.

Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Δήμος Έδεσσας στο χώρο των Καταρρακτών, όπου τοποθέτησε ανάλογες πινακίδες, που αναγράφονται ιστορικά κλπ στοιχεία για τα αξιοθέατα στο σημείο, αλλά και πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας.

Την παραπάνω πρόταση θέτει υπόψιν των αρμοδίων, μέσω της ιστοσελίδας μας ο ανωτέρω φίλος, για αξιολόγηση και εφαρμογή της, καθόσον θεωρούμε ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων κλπ χώρων, ώστε να γίνουν... μαγνήτες για τους επισκέπτες.

Άλλωστε η δαπάνη για μία τέτοια πρόταση θεωρούμε ότι δεν είναι και απαγορευτική για τα οικονομικά του Δήμου ή της Π.Ε Πέλλας, ανάλογα.

Επίσης προτείνει το επετειακό λεύκωμα που εκδόθηκε πρόσφατα με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821, να μεταφρασθεί και στην Αγγλική γλώσσα, κάτι όμως που έχει ήδη υποσχεθεί να πράξει ο νυν Δήμαρχος. 

10/01/2023