ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΪΛΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ!!-ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ…

2023-01-09

Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαγραφή της Καϊλή, διαθέτει μόνο μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Την οποία, ως πρώτος επιλαχών θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού.

Κατά την τελευταία διαμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας υπάρχει ασυμβίβαστο βουλευτή και ευρωβουλευτή.

Ήγουν που θα έλεγαν οι παλαιοί καθαρευουσιάνοι, ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου - είτε πληρώνει τη συνδρομή του στο κόμμα, είτε όχι.

Αλλά με την ανακήρυξη των εθνικών βουλευτών, πρέπει να παραδώσει την ευρωέδρα του στον πρώτο επιλαχόντα. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαγραφή της Καϊλή, διαθέτει μόνο μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Την οποία, ως πρώτος επιλαχών θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού.

Ήτοι το κόμμα θα εκπροσωπείται από κάποιον που είναι τουλάχιστον sui generis. Δεν είναι σαφές καν αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ- ως κανονικό μέλος. Ή απλώς κάνει χρήση κληρονομικής ιδιότητας, εις διπλούν.

Πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη δεν τον συνοδεύουν και τα πιο κολακευτικά σχόλια. Άλλωστε ο ίδιος σχετικά πρόσφατα έχει κάνει τα καλύτερα σχόλια για τον Μητσοτάκη και τον... Άδωνη Γεωργιάδη.

Αν η Καϊλή ήταν «δούρειος ίππος», γι' αυτόν τι θα μπορούσε να πει κάποιος, μετά από αυτά;

Επιπλέον δεν κολλάει και με τη... συγκυρία. Οι παλαιότεροι θα θυμηθούν το -μη οφειλόμενο- φημολογούμενο ενδιαφέρον του για τα σχέδια της οικογένειας Αλ Θανί του Κατάρ το 2010, να στήνουν μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στον... Αστακό - για να βγάζουν φυσικό αέριο. Μπίζνα που ναυάγησε τελικά...

Άλλοι, ότι είχε αυτοσυμπεριληφθεί σε μια υπουργική αντιπροσωπεία της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου στα Εμιράτα - κάνοντας τσατάλια τα νεύρα της υπουργού Ανάπτυξης τότε Λούκας Κατσέλη.

Καθώς δεν είχε καμία αρμοδιότητα, ούτε επίσημη ιδιότητα, δικαιολογήθηκε ότι «οι Άραβες πάντα άκουγαν τους Παπανδρέου». Παραβλέποντας ότι Παπανδρέου από Παπανδρέου έχει διαφορά.

Οι πιο μυημένοι θα ανασύρουν στη μνήμη τους ότι έγινε αφορμή να παραιτηθεί υπουργός για την εμπλοκή του σε θέματα που δεν του έπεφτε λόγος. Χώρια που υπήρξε και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων επιχειρηματιών που ουδόλως ενθουσίαζαν το ΠΑΣΟΚ

Οι ακόμη πιο μυημένοι θα προστρέξουν και σε μια εξομολόγηση του αείμνηστου Αδαμάντιου Πεπελάση. Το 1988 όταν ήταν διοικητής της Εμπορικής, του τηλεφώνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «αν ξαναπεράσει την πόρτα της τράπεζας ο Νικολάκης, θα σε απολύσω».

Ελάτε τώρα στη θέση του Ανδρουλάκη...

09/01/2023