ΜΕ 22.500,00 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙ...

2021-08-18

Στόχος η αντικατάσταση περίπου 2.000 παλαιού τύπου πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά, μέσω επιδοτήσεων συνολικού ύψους €40 εκατ. που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Γενναίες επιδοτήσεις που θα φτάνουν έως και τα 22.500 ευρώ για την αντικατάσταση των σημερινών ταξί με ηλεκτρικά, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στόχος του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα, είναι η αντικατάσταση περίπου 2.000 ταξί με ηλεκτρικά, μέσω επιδοτήσεων συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί ένα συνολικό πακέτο βελτιώσεων στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με επιπλέον κίνητρα όχι μόνον για τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και για τις εταιρείες. Ηδη, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που παρέχουν ένα ολιστικό πλέγμα άμεσων και έμμεσων κινήτρων για την αντικατάσταση των παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, το κρατικό πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα παραταθεί για τουλάχιστον δύο έτη - το 2022 και το 2023.