ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΛΑΜΑ 40 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ!! (ΦΩΤΟ)

2021-05-05

M' αυτήν την αυτοσχέδια λάμα 40 εκατοστών, ο 48χρονος Ροδίτης που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μαχαίρωσε στην κοιλιά τον 32χρονο υπαρχιφύλακα που τον καταδίωξε με συναδέλφους του όταν πληροφορήθηκε ότι ο δράστης κατέβασε την ελληνική σημαία από το "Βωμό της Πατρίδας".

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, έχοντας ευτυχώς ξεπεράσει τον κίνδυνο. Μέσα στο φορτηγάκι του ο δράστης είχε κρυμμένα 2 τσεκούρια, δρεπάνι και κάμποσα αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα.

Ημιφορτηγάκι-οπλοστάσιο

Όλα έγιναν χθες νωρίς το πρωί όταν ο κατηγορούμενος αφαίρεσε την ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται στον «Βωμό της Πατρίδας» στην πόλη της Ρόδου και απομακρύνθηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κλειστού τύπου. Άμεσα αστυνομικοί πραγματοποίησαν αναζητήσεις και κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα.

Ο 48χρονος όμως προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο, ωστόσο εγκλωβίστηκε από περιπολικό αυτοκίνητο, πλην όμως αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους εξύβρισε και χρησιμοποίησε εναντίον τους πυροσβεστήρα. Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του, επιτέθηκε με το αυτοσχέδιο μαχαίρι, μήκους 40 εκατοστών και έπληξε τον υπαρχιφύλακα στην κοιλιά, που ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα ...

Διώκεται και για προσβολή συμβόλων

Μέσα στο φορτηγάκι ο δράστης είχε ως «έπαθλο» και την κατεβασμένη σημαία που αποδόθηκε στην αρμόδια στρατιωτική Αρχή. Σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της προσβολής συμβόλων του κράτους, εξύβρισης, βίας κατά υπαλλήλων - δικαστικών λειτουργών, απείθειας, οπλοκατοχής-οπλοχρησίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας.

05-5-2021/18:33