ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚHΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ

2021-03-08

Ικανοποιείται το χρόνιο αίτημα για παραχώρηση κατά χρήση του Διοικητηρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μετά από συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή με τον αρμόδιο υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας είχε επισταμένη συνεργασία με τον κ. Υφυπουργό, προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση και να ανοίξει ο δρόμος για την προστασία και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. 

Παράλληλα, θα είναι εφικτή η δρομολόγηση τεχνικών παρεμβάσεων στο εσωτερικό του, για την καλύτερη χωροταξία και την άνεση στην εργασία των στελεχών, όπως και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Τις ημέρες αυτές συντάσσεται η σχετική διάταξη η οποία αναμένεται να επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: "Νιώθω πραγματικά ικανοποίηση που, επιτέλους, δίνεται λύση σ' ένα χρόνιο πρόβλημα. Δυστυχώς, όταν εγκαινιάστηκε ο θεσμός των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δεν προχώρησε η παραχώρηση του κτιρίου, με αποτέλεσμα για πάρα πολλά χρόνια να λειτουργούμε σε ένα καθεστώς αδυναμίας προστασίας και λειτουργικής αξιοποίησης του Διοικητηρίου.

 Είναι ένα παλαιό κτίριο, το οποίο έχει μεγάλες ανάγκες για συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση. Με την ψήφιση της διάταξης, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. 

Υπάρχουν και άλλες ιδέες που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της ασφάλειας, που είναι σημαντικός παράγοντας, όπως έδειξε και η υγειονομική κρίση των τελευταίων μηνών. Θερμές ευχαριστίες στον συντοπίτη μας, φίλο και εξαιρετικό υφυπουργό της παρούσας κυβέρνησης Απόστολο Βεσυρόπουλο".

08-3-2021/15:01