ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2021-11-20

Μετά την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) που πριν μερικές ημέρες χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις της Λουτρόπολης Αλμωπίας (γέφυρα, πισίνα κλπ), προκειμένου εκπαιδεύσει τα μέλη της (ΔΕΣ και ΕΔΩ), σήμερα Σάββατο 20/11/2021, μία άλλη ομάδα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ) χρησιμοποίησε τις παραπάνω εγκαταστάσεις για τον ίδιο ως άνω σκοπό.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω ομάδα, που έχει σκοπό την υποβοήθηση των Ελληνικών Αρχών (Πυροσβεστική, Αστυνομία και λοιπά φορείς) εκπαίδευσε τα νέα της μέλη στο φυσικό περιβάλλον της Λουτρόπολης Αλμωπίας, στην αναρρίχηση και καταρρίχηση στην μεγάλη γέφυρα, αλλά και στην ασφαλή ναυαγοσωστική στην εξωτερική μεγάλη πισίνα, ώστε να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες και να γνωρίζουν τα μέλη τους τι πρέπει να πράξουν σε περίπτωση θεομηνιών, εξαφανίσεις ατόμων κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η παραπάνω ομάδα, απαρτίζεται από πολλά μέλη σε όλη τη χώρα, ενώ οι πόροι τους προέρχονται από Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνδρομές των μελών και φίλων της ομάδας. Η δραστηριότητά τους επεκτείνεται και εκτός συνόρων και μάλιστα εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων, αφού η... χάρη τους έφθασε μέχρι και την Αϊτή προσφέροντας εκεί τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο και φώτο, σκηνές από την εκπαίδευση των νέων αλλά και παλαιών εθελοντών σήμερα Σάββατο 20/11/2021 στην Λουτρόπολη Αλμωπίας.

20/11/2021