ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 02 /6 /2024...

2024-06-02

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ: Η μεταστροφή της Σαμαρείτιδας. Του Σωτηρίου Στυλιανού. Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος η ευαγγελική περικοπή θα μας μιλήσει για την άστατη ζωή μιας γυναίκας από την περιοχή της Σαμάρειας. Η συνάντησή της με τον Χριστό στάθηκε αρκετό για να αλλάξει πάρα πολύ η ζωή της και να γίνει η μετέπειτα Αγία Φωτεινή.

Η συνάντηση αυτή ήταν σίγουρα μέσα στο σχέδιο του Χριστού, ήταν προμελετημένη.

Πήγε ειδικά για να μιλήσει μαζί της. Η Σαμαρείτιδα ήθελε να κρατήσει μυστικό από τον Κύριο ότι συζούσε παράνομα με τον έκτο σύντροφό της, αλλά δεν ήταν ακόμα ο σύζυγός της. Όταν ο Χριστός της φανέρωσε την μεγάλη πονηριά που έκαμνε, τότε εκείνη έμεινε έκπληκτη.

Το ψέμα και η άστατη ζωή της γυναίκας αυτής ξεσκεπάζεται από τον Ιησού και ακολουθεί μια άλλη πολύ σπουδαία αποκάλυψη: Ότι ο ίδιος που συνομιλεί μαζί της ήταν ο Μεσσίας! Όταν το άκουσε εκείνη η γυναίκα, τότε ξαφνιάστηκε πολύ με την αποκάλυψη αυτή και από εκείνη τη στιγμή έκανε τη μεγάλη μεταστροφή στη ζωή της και έγινε πιστή μαθήτρια του Κυρίου.

Παρατηρούμε ότι η Σαμαρείτιδα έψαχνε να βρει την αλήθεια. Όταν την αποκάλυψε ο Χριστός, τότε τον πίστεψε αφού πρώτα έμεινε άναυδη για μια στιγμή, δηλαδή άφωνη από έκπληξη. Έτσι αποφάσισε να κάνει στη ζωή της μια στροφή 180 μοίρες και άρχισε να διαδίδει εμφαντικά στους συμπατριώτες της ότι ο Ιησούς Χριστός της αποκάλυψε τα ευαίσθητα μυστικά της, παρόλο που του ήταν τελείως άγνωστη.

Τέλος, παρατηρούμε ότι αυτή η γυναίκα, μετά από αυτό το θαύμα, μπόρεσε να κάνει την μεγάλη αλλαγή, να γίνει ισαπόστολος, να μαρτυρήσει υπέρ της Χριστιανικής πίστης και έτσι να σώσει την ψυχή της και σήμερα να είναι μία από τις Αγίες της εκκλησίας μας.

02/6/2024