ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ;-ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤA!!

2021-12-01

Εκτενή ενημέρωση είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος βρισκόταν από τις 8.30 το πρωί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ενημερώθηκε για όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης για την οποία την Τρίτη έγιναν 20 συλλήψεις μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε.

Στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Η δράση και η εξάρθρωση του κυκλώματος

Ορισμένοι από τους 20 συλληφθέντες είναι μέλη του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων που είχε εξαρθρωθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων το 2018, όπως έγραψε την Τρίτη το enikos.gr.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δέκα αστυνομικοί και δέκα απόστρατοι αστυνομικοί και πολίτες. Οι αστυνομικοί είναι όλοι αστυφύλακες και μεταξύ αυτών και ένας αξιωματικός από τον Ασπρόπυργο.

Να σημειωθεί πως άτομα που είχαν συλληφθεί πριν από τρία χρόνια για εμπλοκή σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων και ήταν ο βασικός κορμός του κυκλώματος, διαπιστώθηκε ότι... δεν έβαλαν μυαλό και συνέχισαν την ίδια παράνομη δράση τους.

Το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια, πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και ΑΦΜ, ακόμη και... πλαστές φορολογικές δηλώσεις.

Η επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό πως έγιναν έφοδοι ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα, σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, είναι 10 αστυνομικοί και απόστρατοι αστυνομικοί.

Είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες και παρακολουθήσεις, κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν πολύτιμα στοιχεία.

Βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος

Εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν την Τρίτη στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

01-12-2021/12:02