''ΚΟΥΔΟΥΝΙ'' ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/01/2022-ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...(ΒΙΝΤΕΟ)

2022-01-04

Σχολεία: Επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη Δευτέρα με τρία self test - Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα

Από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές - Τι θα ισχύει με το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος και τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Ανοίγουν από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται για τη διασπορά του κορονοϊού, την ώρα που η Όμικρον «επελαύνει» στη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα. Μετά από ημέρες αβεβαιότητας, ανακοινώθηκε επισήμως πως τα σχολικά ιδρύματα ανοίγουν στο κανονικό τους χρονοδιάγραμμα, μετά τις διακοπές των γιορτών.

Ωστόσο, το άνοιγμα αυτό συνοδεύεται από αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε μία προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς στη σχολική κοινότητα. Τα μέτρα αυστηροποιούνται, ενώ αλλάζει και η πρόβλεψη όσον αφορά πότε κλείνει ένα τμήμα.

Από τη Δευτέρα, λοιπόν, ορίζονται τα εξής:

Ένα επιπλέον self test την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (10-15 Ιανουαρίου), αντί για δύο που ίσχυε έως σήμερα

Τα δύο self tests αφορούν και τους εμβολιασμένους μαθητές και τους εμβολιασμένους καθηγητές

Όταν εμφανίζεται κρούσμα θα παραμένει 5 ημέρες σπίτι του, ενώ όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, εκτός από τα δύο στάνταρ σελφ τεστ (1 τεστ δηλαδή την ημέρα). Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν τρία σελφτ τεστ σε μία εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Παραμένει το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος.

Παράλληλα, η ακύρωση των εκδρομών και όσες αποφάσεις έχουν ληφθεί, ισχύουν κανονικά.

Σημειώνεται έτσι ότι την πρώτη εβδομάδα που θα ανοίξουν τα σχολεία, θα χορηγηθούν δωρεάν τρία self tests σε μαθητές και διδάσκοντες. To πρώτο self test θα πρέπει, δε, να γίνει και να δηλωθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Τη δεύτερη εβδομάδα θα χορηγηθούν δωρεάν δύο self tests σε μαθητές και διδάσκοντες.

Όλα τα παραπάνω αφορούν τόσο τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους μαθητές, αλλά και τους εμβολιασμένους διδάσκοντες. Από την άλλη, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν rapid test.

04/01/2022