ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ (ATHENS PRIDE)...

2022-06-19

ΣΧΟΛΙΟ 1

Με την παρέλαση που ξεκίνησε στις 7 μμ με σημείο εκκίνησης τη Βουλή, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις των ομοφυλόφιλων και το επονομαζόμενο Athens Pride.

Το φετινό Athens Pride που διήρκεσε από τις 10 ως τις 18 Ιουνίου είχε κεντρικό σύνθημα "'Ανευ Όρων" και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη.

"Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα"

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια", αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Ωστόσο, όπως προσθέτουν, τίποτα δεν ισχύει στην πράξη "όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις".

Η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας ξεκίνησε στις 19:00, ενώ θα ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη μεγάλη σκηνή που θα στήθηκε στην πλατεία. Την παρουσίαση της κεντρικής εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Γιώργος Καπουτζίδης ενώ στο καλλιτεχνικό κομμάτι θα συμμετέχουν οι: Έλενα Παπαρίζου, Onirama, Marseaux, Joanne, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Βρανά, ody icons, Sam Albatros και Mary Sunshine.

Παρόντες

Στο φετινό Pride στην Πλατεία Συντάγματος δυναμικό "παρών" έδωσαν πολιτικοί από όλα τα κόμματα κάτι που ουδέποτε κάνουν όταν διαδηλώνουν πχ οι συνταξιούχοι που πλέον πρέπει να ζουν με ένα ξεροκόμματο, ούτε στον μεροκαματιάροι που δεν έχει να πληρώσει τους φόρους και το ρεύμα. 

Μεταξύ άλλων, μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιώματων έστειλαν οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης και ο γενικός γραμματέας συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργής.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει στήσει δικό της περίπτερο, όπως και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, βάζοντας τον "πράσινο" ήλιο στο φόντο της πολύχρωμης σημαίας.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ψηφίσουν μαζί την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, για τον πολιτικό γάμο για όλους, την τεκνοθεσία και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έναν σύντομο διάλογο με τον τηλεπαρουσιαστή, Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος του είπε: "Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές".

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: "Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς, τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί". Μηνύματα "συμπαράστασης" εξέδωσαν όλα τα κόμματα.

Δείτε ένα από τα χαρακτηριστικά μηνύματα που έστειλε αναγνώστης στην ιστοσελίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ...

''Τι συμβαίνει γύρω μας;;; Τι ξεφτιλικια είναι αυτά;;; Πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι...αλλά αυτό το πράγμα καταντάει τσίρκο.... Μηδέν αξιοπρέπεια. Έχω κ εγώ στο περιβάλλον μου ομοφυλόφιλο άτομο αλλά ουδέν δικαίωμα δίνει στον έξω κόσμο για την ιδιωτική του ζωή.....τι είναι αυτά;; Τι βλέπουν τα παιδιά μας;;;;; Θεέ μου, με τρομάζει το ποσό προοδευτικοί έχουμε γίνει. Και να ρωτήσω κ το άλλο;;; Σε περίπτωση πολέμου , άντρες γυναίκες με μακρύ νυχι μανικιούρ είναι.....το όπλο ποιος θα το πιάσει ρε παιδιά''!!

Πηγή: https://www.makeleio.gr

19/6/2022

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-06-21 13:40

Μήνυμα: Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα προβάλει την ανωμαλία ως κάτι το φυσιολογικό