ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ!!-ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΛΠ ΥΛΙΚΑ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2023-03-09

ΣΧΟΛΙΟ 1

Με αφορμή την πρόσφατη αθώωση των εμπλεκομένων στο θέμα του Κολυμβητηρίου της Αριδαίας, και συγκεκριμένα κατά τη δικάσιμο της 09/02/2023 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όσοι φυσικά είναι εν ζωή, καθόσον αρκετοί από τους κατηγορούμενους έχουν αποβιώσει ή έχουν συνταξιοδοτηθεί, η ιστοσελίδα μας επισκέφθηκε και πάλι τον χώρο, ο οποίος κυριολεκτικά έχει ρημάξει και συνεχίζει να δυστυχώς ρημάζει!!

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο χώρος σήμερα βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση, από βρωμιά, σκουπίδι, συνθήματα στους τοίχους κλπ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει γίνει και… πλιάτσικο όπως μας είπαν στα υλικά, καθόσον έχουν ξηλώσει όπως θα δείτε όλα σχεδόν τα καλώδια από τους τοίχους και την οροφή (βλέπε φώτο παρακάτω), αλλά και άλλα υλικά.

Προκειμένου λοιπόν θυμηθούν οι παλαιοί και μάθουν οι νεότεροι διαβάστε εν περιλήψει το ιστορικό της όλης υπόθεσης:

Το Κολυμβητήριο Αριδαίας, ξεκίνησε με αρχική πίστωση 50 εκατομμυρίων δραχμών, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων το 1996, με φορέα υλοποίησης του έργου την τότε Νο.Α. Πέλλας.

Αργότερα το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, με χρηματοδότηση 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και με φορέα υλοποίησης του έργου, τον τότε Δήμο Αλμωπίας.

Προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου και να μην χαθούν οι χρηματοδοτήσεις, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Ν.Α. Πέλλας.

Το έργο δημοπρατήθηκε με σχέδια της ΓΓΑ και το 2002 ξεκίνησε η κατασκευή του έργου. Έγιναν οι βασικές οικοδομικές εργασίες, από την ανάδοχο εταιρία (κεντρικό κτίριο, αποδυτήρια, γραφεία, πισίνα αγώνων-50 μέτρων, πισίνα εκμάθησης κ.α.) και ακολούθως σταμάτησε, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ένα μεγάλο ποσό, που δεν είχε απορροφηθεί (περίπου 850 χιλιάδες).

Το 2010, στην διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου, η παρατηρητικότητα ενός υπαλλήλου του Ελεγκτικού μηχανισμού δαπανών των ΟΤΑ, διαπίστωσε κάποιες παρατυπίες και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι..., που έβγαλε "λαβράκι"!!

Από τον λεπτομερή έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το έργο είχε παραληφθεί μέχρι το στάδιο που είχαν γίνει οι όποιες εργασίες από την σχετική Επιτροπή παραλαβής του έργου!!

Ακολούθησε πολυετής έρευνα, ανακρίσεις κ.α. και ακολούθως εκδόθηκε το Βούλευμα, με το οποίο κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος κυρίως υπηρεσιακοί παράγοντες. Να σημειώσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν υπάρχει θέμα να τεθούν σε αργία. Κάποιοι μάλιστα, έχουν αποβιώσει.

Η παρατηρητικότητα του υπαλλήλου, που "ανακάλυψε" το θέμα, είχε ως αποτέλεσμα, να μην πληρωθούν τα τελευταία εντάλματα πληρωμής και να γλυτώσει το δημόσιο περίπου 450 χιλιάδες, τα οποία επέστρεψαν στη Διαχειριστική Αρχή.

Το θέμα ανέδειξε πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Προκοπίδης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να διεκδικήσει ο Δήμος, από την Διαχειριστική Αρχή, το ποσό των 450.000 ευρώ, για να συνεχίσει την κατασκευή του έργου. Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέσκος Δημήτρης, αν και υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση, δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

09/3/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-03-09 22:06

Μήνυμα: Σαν το μέτρο Θεσσαλονίκης.