ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ… ΒΡΑΖΕΙ Η ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ‘’ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ’’!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-07-10

"Βράζει" η Ξάνθη από τις διαδηλώσεις στους δρόμους

"Βράζει" η Ξάνθη από τις διαδηλώσεις στους δρόμους με το ζήτημα της μειονότητας να έχει οδηγήσει σε διπλή κινητοποίηση! Γράφαμε και χθες με αφορμή την σημερινή διαδήλωση της αυτοαποκαλούμενης "Τουρκικής Ένωσης" την οποία στηρίζουν όλα τα φερέφωνα του Ερντογάν, πως φτιάχνουν κλίμα την Θράκη οι "πεμπτοφαλαγγίτες" του "σουλτάνου".

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, πιστοί στο ραντεβού τους ξεκίνησαν από τα γραφεία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, την πορεία που διοργάνωσαν υποστηρικτές της ΤΕΞ, στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Η κινητοποίηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την χρήση του όρου «τουρκική» στο εν λόγω σωματείο, μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και σε κύκλους που πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της ΤΕΞ και πανό με συνθήματα όπως "Δικαιοσύνη για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης", γραμμένα στα Αγγλικά, τα Ελληνικά και τα Τούρκικα, και "υψώνουμε τη φωνή μας κατά της έλλειψης δικαιοσύνης". Ανάμεσα στους διαδηλωτές και οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής σύμφωνα με το xanthinea.

Στον αντίποδα όμως, ο Σύλλογος Φλόγα Ελληνισμού κάνει αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ξάνθη για την καταπίεση του τουρκικού προξενείου στους Έλληνες Μουσουλμάνους.

Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/

10-7-2021/20:01