ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: ‘’ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Τ.Κ ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ-ΠΕΛΛΑΣ’’ (ΦΩΤΟ)

2021-04-09

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 08/4/2021 απογευματινές ώρες η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (ΔΕΣ και ΕΔΩ)

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις εξηγήσεις-διευκρινίσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γκιούρου Φίλιππου, σχετικά με τις αιτιάσεις του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Ξυλουργίδη Αντώνη για την ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ της τοποθέτησής του κλπ ερωτημάτων του στην απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 26/3/2021 που είχε σαν μοναδικό θέμα συζήτησης την '' Ενημέρωση για τη μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και αναλόγως τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων" (ΔΕΣ και ΕΔΩ)

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους προς τη Δημοτική Αρχή για διάφορα θέματα και ειδικότερα:

Ρυσάφης Αντώνης: Ζήτησε να πληροφορηθεί πότε θα ορισθεί η Γενική Συνέλευση της ''Τουριστικής Α.Ε'', προκειμένου ενημερωθεί το Σώμα για την πορεία της εκκαθάρισης, για τα λύματα στο ποτάμι, για τα αδέσποτα και για το Γραφείο που ζήτησαν να διατεθεί στην αντιπολίτευση εντός του Δημαρχείου χωρίς να έχουν λάβει μέχρι τώρα έγγραφη απάντηση κλπ

Τσιτσάγγας Χαράλαμπος: Ζήτησε να παραταθούν οι συμβάσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, για το νέο Νομοσχέδιο που αφορά τις Λαϊκές Αγορές, για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών κλπ.

Ξυλουργίδης Αντώνης: Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν έχει ενταχθεί ο Δήμος Έδεσσας στην ''πλατφόρμα'' του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με δηλώσεις των επαγγελματιών για απαλλαγή τελών λόγω Κορονό-ιού κλπ.

Κεκετζίδης Ιγνάτης: Αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Δημάρχου που αφορούσε το πρόσωπό του δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις κλπ.

Θωμάς Ευάγγελος: Αναφέρθηκε και ζήτησε εξηγήσεις για αιτήματα που έθεσε εγγράφως σε υπηρεσίες του Δήμου για διάφορα θέματα εδώ και αρκεtό καιρό, χωρίς να λάβει απαντήσεις, ενώ προέβη και σε μία σοβαρή καταγγελία για πεταμένα και πνιγμένα τετράποδα στη λιμνοδεξαμενή της Αγίας Φωτεινής.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο Σώμα:

''Ενημερώθηκα μόλις χθες, το γεγονός ότι υπάρχουν πνιγμένα σκυλάκια στην λιμνοδεξαμενή της Αγ. Φωτεινής εδώ και ημέρες χωρίς να έχει υπάρξει κάποια μέριμνα από τον Δήμο μας. Το μόνο που έπραξε η δημοτική αρχή ήταν να φροντίσει το «φράξιμο» και την κάλυψη του σημείου που είχε υποσκαφθεί με ένα σαπισμένο σιδερένιο κρεβάτι, αντί να καλυφθεί με κανονικό συρματόπλεγμα και με έναν πιο ασφαλή τρόπο για τα ζώα που πλησιάζουν εκεί. 

Θεωρώ απαράδεκτη την ενέργεια αυτή καθώς δεν είναι δυνατόν να κάλυψαν με ένα σκουριασμένο και σάπιο σιδερένιο κρεβάτι το συρματόπλεγμα και να μην αντιλήφθηκαν τα νεκρά σκυλάκια, αφήνοντας τα κουφάρια τους εκεί εκτεθειμένα τόσες ημέρες (όπως τουλάχιστον μου καταγγέλθηκε) με ότι συνεπάγεται αυτό. Μέχρι εκεί έφθανε η «ευαισθησία» και η «υπευθυνότητα» των διοικούντων; 

Στην απάντησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας κα Κατσάρα, δήλωσε «άγνοια» γι' αυτό το θέμα, επισημαίνοντας ότι θα το επιλύσει με το μέλος της κοινότητας Φλαμουριάς και πιο συγκεκριμένα στον οικισμό της Αγ. Φωτεινής. Ελπίζω να επιληφθούν άμεσα αρμοδίως τόσο η υπηρεσία όσο και η Διοίκηση.


Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τα ερωτήματα, τις απαντήσεις αλλά και όλα όσα ακούστηκαν και λέχθηκαν κατά την ως άνω συνεδρίαση

09-4-2021/13:03