Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΚΑΦΑ ΜΕ ΤΑ COPY-PASTE…

2022-08-19

Στο διαδίκτυο η μετάδοση της «είδησης» για τον (μη) θάνατο του δημοφιλή κλαρινίστα Γιώργου Μάγκα ήταν επόμενο και αναμενόμενο να εξαπλωθεί με ταχύτητα αστραπής. Το copy paste είναι για τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης βασικό εργαλείο.

Η αντιγραφή και επικόλληση χωρίς έλεγχο τα τρέφει και για αυτό αναζητάς στο «ψαχτήρι» της Google μια πληροφορία και εμφανίζονται δεκάδες απολύτως ίδια αντίγραφα. Αλλά από την «ακριβή» τηλεόραση περιμένεις να παίρνει στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας από πιθανές γκάφες σαν και αυτή για τον δημοφιλή βιρτουόζο του κλαρίνου.

Δεν ξέρουμε πόσα κανάλια μετέδωσαν ότι πέθανε, αλλά σίγουρα ένα, ο Αντένα, έσπευσε να δώσει την «πληροφορία» ως έκτακτη στη διάρκεια του βραδινού του δελτίου.

Το πρόβλημα άρχισε από τον πρόεδρο του ΣΕΗ, τον Σπύρο Μπιμπίλα, που έγραψε στα σόσιαλ ότι ο Μάγκας έφυγε από τη ζωή -και αργότερα ζήτησε συγγνώμη αναφέροντας ότι έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης και ότι ο καλλιτέχνης είναι ζωντανός.

Ο Αντένα βιάστηκε να μεταδώσει την ψευδή πληροφορία που αναπαράχθηκε στο αναξιόπιστο διαδίκτυο και το πλήρωσε με ένα τηλεοπτικό «ατύχημα».

19/8/2022