ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ‘’ΦΩΤΙΕΣ’’ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (07/10) ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-10-07

''Φωτιές'' άναψε η πρόταση της ''ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ'' κατά τη σημερινή (Πέμπτη 07/10/2021) διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αφορούσε σε έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των όσων επεισοδίων έλαβαν χώρα προ ημερών στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης-Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πάγια τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Περιφερειακού Συμβουλίου Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, ψηφίσματα εκδίδονται μόνο για Εθνικά θέματα, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις Περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά έμμεσα και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα Απόστολου...

... ο οποίος λαβών το λόγο έδωσε τη λύση, προτείνοντας ότι θα μπορούσε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, αντί ψηφίσματος, καταδίκης των γεγονότων, ορίζοντας μάλιστα και περιφερειακό σύμβουλο της παράταξής του  που θα λάβει μέρος στη σύνταξη της σχετικής ανακοίνωσης.

Προφανώς, αρχικά δεν κατενόησε τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, λέγοντας ότι θα πρέπει ο προτεινόμενος σύμβουλος της παράταξης Τζιτζικώστα και εκπρόσωπος της παράταξης που πρότεινε το θέμα, να συντάξουν την ανακοίνωση, είτε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είτε μετά τη λήξη αυτής (ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ).

Τον λόγο ζήτησε και πάλι ο Περιφερειάρχης Τζιτζικώστας Απόστολος, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει στη σύνταξη της ανακοίνωσης να μετέχουν όλες οι παρατάξεις, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καρακωστάνογλου Βενιαμίν.

Μάλιστα για το λόγο αυτό και επειδή μάλλον λόγω προβλημάτων στη σύνδεση, δεν μπορούσε να μιλήσει η περιφερειακή σύμβουλος Αποστολίδου Χαρίκλεια, της παράταξης "Κοιτάμε Μπροστά", έστειλε το παρακάτω μήνυμα για τον Πρόεδρο, στο τσατ:

Στη συνέχεια τον λόγο ζήτησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης "Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία" Αγγελίδης Άγγελος ο οποίος ζήτησε ''Να καταδικαστεί η βία από όπου και αν προέρχεται, είτε από το Ναζισμό-Φασισμό, είτε από τον Κουμμουνισμό-Σταλινισμό''...

...κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Περιφερειακών Συμβούλων, Αγαπητού Αθανασίου και Αβραμόπουλου Σωτηρίου, από τις παρατάξεις, "ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία Αντικαπιταλιστική Αριστερα" και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αντίστοιχα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τους ενδιαφέροντες διαλόγους των παραπάνω συμβούλων...

07-10-2021/19:02

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Από κοινού παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζουμε απερίφραστα και εμφατικά τα πρόσφατα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Ηλιούπολης. Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε πράξη και μορφή βίας χωρίς καμία διάκριση και ειδικότερα όταν πίσω από αυτές κρύβονται δυνάμεις που καλλιεργούν και φιλοδοξούν να αναζωπυρώσουν ναζιστικές αντιλήψεις, στις οποίες οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας τόσο στα θύματα αυτών των επιθέσεων όσο και στο σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Η παιδεία και η δημοκρατία αποτελούν ισχυρά θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και η υπεράσπισή τους είναι ιερό καθήκον το οποίο έχουμε δεσμευτεί να υπηρετούμε σθεναρά.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες της οργανωμένης Πολιτείας για τη νόμιμη τιμωρία αυτών που τις προκάλεσαν και είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε δυνάμεις για να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το κύμα βίας και να εργαστούμε ενωτικά σε όλα τα επίπεδα για να εξαλειφθεί και η τελευταία ρίζα βίαιων και ναζιστικών αντιλήψεων από τον τόπο μας.

Την παραπάνω ανακοίνωση συνυπογράφουν οι παρατάξεις:

-«Αλληλεγγύη» - Απόστολος Τζιτζικώστας

-«Κοιτάμε μπροστά» - Χρήστος Γιαννούλης

-«Πράξεις για τη Μακεδονία» - Χρήστος Παπαστεργίου

-«Οικολογία - Πράσινη Λύση» - Φίλιππος Γκανούλης

-«Πρώτη δύναμη για τη Μακεδονία» - Γαβριήλ Αβραμίδης

-«Βάνης, εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Αδέσμευτος

συνδυασμός» - Δημήτρης Βάνης.