Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ…

2021-07-16

ΣΧΟΛΙΑ 6

Προσεχώς εκπαιδευτικό αγροτικό πρόγραμμα από το Γεωπονικό Αθηνών για πρόσφυγες και μετανάστες

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την θετική ανταπόκριση της φίλου υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο ζήτημα που κατ' επανάληψη μας είχε από κοινού προβληματίσει, αυτό της απασχόλησης των φιλοξενούμενων στις δομές μεταναστών και προσφύγων σε αγροτικές εργασίες. Προς τούτο είναι βεβαίως αναγκαία προϋπόθεση η εκπαίδευσή τους. 

Για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και συνεταιρισμούς παραγωγών και αγροτικών συλλόγων».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στις 14 Ιουλίου, μετά τη συνεργασία που είχε με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε θέσει το ζήτημα στην αρμόδια υφυπουργό, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που υπήρξαν φέτος στην έλευση αλλοδαπών εργατών γης, θεωρώντας ότι έτσι θα αμβλυνθεί η πίεση που υπάρχει για εποχιακούς αγρεργάτες στην πρωτογενή παραγωγή.

Η κ. Βούλτεψη ενημέρωσε τον κυβερνητικό βουλευτή για το πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών ειδικά στις αγροτικές περιοχές της χώρας που υπάρχουν καταυλισμοί, όπου φιλοξενούνται και παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες σε εργάτες γης, όπως η Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

 Στο πλαίσιο αυτό έχει παραγγείλει μελέτη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα απευθύνεται σε όσους φιλοξενούμενους σε δομές πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να εργαστούν στον αγροτικό τομέα.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι «η Θεσσαλία είναι μία από τις περιοχές όπου θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης. Πράγματι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, κομμάτι της πολύ σοβαρής διαδικασίας της Ένταξης. 

Με τον συνάδελφο και φίλο Μάξιμο Χαρακόπουλο έχουμε κάνει πολλές και σε βάθος συζητήσεις. Μια ανταλλαγή απόψεων που θα χρησιμεύσει κατά την εκπόνηση του νέου μας προγράμματος σ΄ αυτόν τον τόσο νευραλγικό τομέα».

16-7-2021/19:03

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-07-16 23:10

Το Όνομά σας:

k

Μήνυμα:

ενας στους δεκα ειναι για δουλεια απο δαυτους,η μερκελ τους στελνει πισο.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2021-07-17 09:22

Το Όνομά σας:

Ένας

Μήνυμα:

Με τον Έλληνα αγρότη κτηνοτρόφο θα ασχοληθεί κανένας Που έχετε καταστρέψει με όλους τους άσχετους που μπαίνουν στα προγράμματα μόνο για να πάρουν λεφτά με της τιμές στα καύσιμα στα λίπασμα καμία κουβέντα κάθεστε και ασχολείστε με τους μετανάστες έλεος

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία:

2021-07-17 14:33

Το Όνομά σας:

Δημήτρης

Μήνυμα:

(απάντηση στον ένας).καλα αυτά που λες αλλά το εργατικό το έλυσες?

ΣΧΟΛΙΟ 4

Ημερομηνία:

2021-07-17 20:43

Το Όνομά σας:

Ένας

Μήνυμα:

Εδώ και χρόνια φίλε μου Δημήτρη το έχω λύσει κάνω ότι μπορώ να κάνω μόνος ποτέ δεν έχω πάρει εργάτες και ζώα και χωράφια μόνος δεν το παίζω αφεντικό από το καφενείο

ΣΧΟΛΙΟ 5

Ημερομηνία:

2021-07-17 22:11

Το Όνομά σας:

Δημήτρης

Μήνυμα:

Τα κεράσια και τα σπαράγγια θέλουν χέρια φιλε.και εγώ δεν είμαι του καφενείου αλλά δεν μπορώ να μαζέψω μόνος 20 τόνους κεράσι και 15 τόνους σπαράγγια.

ΣΧΟΛΙΟ 6

Ημερομηνία:

2021-07-18 09:27

Το Όνομά σας:

Ένας

Μήνυμα:

Και περιμένεις από μετανάστες να στα μαζέψουν βρες τρόπο να κάνεις μόνος την δουλειά σου αυτήν η άλλη δουλειά