Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ!!

2023-01-12

ΣΧΟΛΙΑ 2

Άρθρο συντάκτη της ιστοσελίδας μας

Για μία ακόμη φορά, ένα δυσάρεστο δυστυχώς γεγονός και ειδικότερα η απώλεια ενός ανθρώπου, έγινε αφορμή να διχαστεί ο πολιτικός κόσμος, αλλά και γενικότερα ο Ελληνικός λαός.

Αναφερόμαστε στο θλιβερό γεγονός της απώλειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, όπου η διαδικασία ταφής, κλπ, αποτελεί εδώ και δύο ημέρες, σημείο τριβής και αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, αλλά και των απλών Ελλήνων στα καφενεία και στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Είναι γεγονός ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου, είναι ιερή στιγμή και σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση, είθισται και πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό, τόσο προς τον αποβιώσαντα, όσο και στην οικογένειά του.

Πόσω δε μάλλον όταν το πρόσωπο αυτό, κυβέρνησε τη χώρα μας, διετέλεσε ως εκ του Συντάγματος και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, υπήρξε Ολυμπιονίκης και μάλιστα με τα Ελληνικά χρώματα.

Πριν 50 περίπου χρόνια, ο Ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του, οριστικά, αμετάκλητα και ανεπίστρεπτα, έθεσε τη Βασιλεία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Για τα όσα έπραξε την περίοδο εκείνη ο αποθανών τέως Βασιλιάς, τον έκρινε οριστικά ο Ελληνικός λαός, και θα τον κρίνει ακόμη περισσότερο ο ιστορικός του μέλλοντος.

Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς, ούτε ζήσαμε ούτε προλάβαμε να βιώσουμε τα της Βασιλείας, και εκ των πραγμάτων οι όποιες κρίσεις μας θα είναι υποκειμενικές.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι το κεφάλαιο ''Βασιλεία'' για τη χώρα μας, έχει κλείσει οριστικά, καθόσον το αποδέχθηκε και ο ίδιος ο απαθανών τέως Βασιλέας, χωρίς ποτέ από τότε να δημιουργήσει το παραμικρό πολιτικό πρόβλημα.

Θεωρούμε ότι κακώς-κάκιστα το γεγονός αυτό διχάζει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, καθόσον είναι σίγουρο, ότι η Δημοκρατία μας έχει πολύ γερά θεμέλια, δεν απειλείται, και το κυριότερο δεν εκδικείται, ενώ όπως ορθά επεσήμανε και ο πρώην Πρωθυπουργός Σαμαράς Αντώνης ''Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να "σβήνουν φωτογραφίες" και σελίδες ολόκληρες''...

Εκτός και αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους, είτε υποστηρίζοντας είτε κατηγορώντας το θεσμό της Βασιλείας, που επαναλαμβάνουμε έκλεισε οριστικά για την Ελλάδα, προσπαθούν να αλιεύσουν πολιτικά οφέλη, ψαρεύοντας σε θολά νερά!!

12/01/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-01-12 20:19

Μήνυμα: ΥΓ. ο Κωνσταντίνος που ορκίστηκε να είναι πιστός τηρητής και φύλακας του συντάγματος της χώρας, παραβίασε τον όρκο του δυο φορές. Την πρώτη με το ιουλιανό πραξικόπημα του 1965, (αποστασία) και τη δεύτερη με την «επανάσταση» των συνταγματαρχών της 21 Απριλίου 1967

ΥΓ 2. δεν έχει κανέναν τίτλο, ούτε καν τον τίτλο του τέως βασιλιά των Ελλήνων μιας και είχε καθαιρεθεί πριν αλλάξει το πολίτευμα της χώρας.

ΥΓ 3. μετά τα τόσα δεινά που έχει προκαλέσει ο ίδιος και η δυναστεία του στην ιστορία της χώρας, κατά τη γνώμη μου, θεωρώ, ότι δε θα πρέπει ούτε καν να του επιτρέψουν να θαφτεί στην ελληνική γη , να θαφτεί στην Δανία !!!

ΥΓ. 4. Περίπου τα ίδια και για τους: Τσάτσο, Καραμανλή, Στεφανόπουλο, Παπούλια, Παυλόπουλο, Δυναστεία Παπανδρέου, Φλωράκη, Μαύρο, κλπ. ανάξιους πού ξεπούλησαν την Πατρίδα μας και την κατέταξαν στους σκουπιδότοπους της Οικουμένης!!!.

Τέως Αξκός Ιππικού Τ/Θ τάξεως 1969

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2023-01-14 10:46

Μήνυμα:  Εσύ που λες ότι είσαι τέως αξιωματικός Ιππικού τ/Θ τιμησες τον όρκο σου και αν ναι τι επραξες ή τι αντεταξες στις παραπάνω ενέργειες που λες εκείνη την περίοδο? Όταν αυτοί όπως λες ξεπούλησαν την Πατρίδα εσύ που επίσης έχεις δώσει όρκο την προστάτεψες ? Μάλλον όχι διότι διαφορετικά θα ξέραμε ποιος είσαι. Πρώτα θα κοιτάς εσύ τι έκανες για την Πατρίδα και μετά θα κρίνεις τους άλλους.