Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... ΜΙΛΗΣΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 7 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-10-28

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 7 αστυνομικοί που μετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη με νεκρό στο Πέραμα, με φίλους και συγγενείς να ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης. Προηγήθηκε μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε περίπου από τις 9 το πρωί.

 Απολογήθηκαν οι έξι από τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

 Επίσης, ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Και οι επτά αστυνομικοί στα πολυσέλιδα υπομνήματα τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία «ενδελεχή έρευνα» ενώ η ανακρίτρια μετέβη στο Τζάνειο για να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα.

Όσο αφορά τον 14χρονο ο οποίος εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ.Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

28/10/2021