ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΛΙΓΚ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ!!

2021-03-02

Γονείς καταγγέλλουν δασκάλα για λεκτική και ψυχολογική βία στα παιδιά τους Απειλούσε με τιμωρία όσα παιδιά έκαναν παράπονα

Γονείς δημοτικού σχολείου στη Βόρεια Ελλάδα (Σ.Σ Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας πρόκειται για Σχολείο στην Αλμωπία), καταγγέλλουν ότι δασκάλα της τετάρτης δημοτικού ασκεί λεκτική και ψυχολογική βία στα παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη δασκάλα, όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους οι γονείς, απέτρεψε μαθήτρια που η μητέρα της κατάγεται από τη Βουλγαρία να διαβάσει κείμενο θρησκευτικών. Απευθυνόμενη στη μικρή είπε «δε θα διαβάσεις εσύ αυτό κείμενο καθώς δεν είσαι χριστιανή».

Σε μια άλλη περίπτωση απομάκρυνε, όπως καταγγέλουν οι γονείς, μικρό μαθητή από την αίθουσα διδασκαλίας επειδή την ενοχλούσε. Σύμφωνα με όσα λένε μάλιστα, έκλεισε ένα παιδί σε άλλη αίθουσα επιεδή... έβηχε.

Οι γονείς καταγγέλλουν επίσης ότι η δασκάλα απειλεί με τιμωρία όσα παιδιά κάνουν παράπονα.

Κλήθηκαν για εξηγήσεις η δασκάλα και ο διευθυντής

Η αναφορά των γονέων κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας και την περασμένη Πέμπτη κατέθεσαν η δάσκαλα και ο διευθυντής του σχολείου στον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο επικαλούμενοι τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις καταγγελίες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

02-3-2021/18:52