ΦΡΙΚΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΛΗ!!

2023-01-05

Μια πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών  καταδικάστηκε σε κάθειρξη είκοσι χρόνων, καθώς κρίθηκε ένοχη για 560 παράνομους τεμαχισμούς πτωμάτων και παράνομη πώληση ανθρώπινων μελών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Reuters την περίοδο 2016-2018 και λίγες εβδομάδες μετά το FBI έκανε έφοδο στην επιχείρηση στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Η Megan Hess διατηρούσε γραφείο κηδειών, καθώς και επιχείρηση ανθρώπινων μελών στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η 46χρονη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, κρίθηκε ένοχη τον Ιούλιο για εξαπάτηση συγγενών των νεκρών, καθώς τεμάχισε 560 πτώματα πουλώντας ανθρώπινα μέλη χωρίς τη συναίνεσή τους.

Στην πρώην ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών επιβλήθηκε κάθειρξη 20 ετών και είναι η ανώτερη ποινή για τέτοιου είδους αδικήματα. Η 69χρονη μητέρα της, Shirley Koch επίσης κρίθηκε ένοχη, με ποινή φυλάκισης 15 χρόνων, καθώς ήταν εκείνη που τεμάχιζε τα πτώματα.

«Οι Hess και Koch αξιοποίησαν το γραφείο κηδειών τους για να κλέβουν πτώματα και ανθρώπινα μέλη χρησιμοποιώντας ψευδείς και πλαστογραφημένες φόρμες δωρητών. Οι ενέργειές τους προκάλεσαν τεράστιο συναισθηματικό πόνο στις οικογένειες και τους συγγενείς» σημείωσε ο εισαγγελέας στη δίκη.

Οι δικαστές στην απόφασή τους έκαναν λόγο για «μακάβριο σχέδιο» που χαρακτήρισαν ως μια από τις πιο μεγάλες υποθέσεις πώλησης ανθρώπινων μελών στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. «Αυτή είναι η πιο συναισθηματικά εξαντλητική υπόθεση που έχω βιώσει ποτέ στην έδρα» περιέγραψε η δικαστίς Κριστίν Αργκουέλο, κατά τη διάρκεια της ετυμηγορίας.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει μία έρευνα του Reuters την περίοδο 2016-2018 για την πώληση ανθρώπινων μελών στις ΗΠΑ, έναν κλάδο ουσιαστικά χωρίς ρυθμιστικούς κανόνες και αρχή. Πρώην υπάλληλοι είχαν παραδεχτεί στο Reuters πως οι Hess και Koch διενεργούσαν παράνομα τεμαχισμούς πτωμάτων, χωρίς τη γνώση και τη συναίνεση των συγγενών τους. Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση τής έρευνας, το FBI έκανε έφοδο στην επιχείρηση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ είναι παράνομη η πώληση ανθρώπινων οργάνων, όπως καρδιά, ήπαρ, τένοντες, για μεταμόσχευση καθώς χρήζουν δωρεάς. Ωστόσο, η πώληση ανθρώπινων μελών, όπως κρανία, άνω και κάτω άκρα και σπονδυλικές στήλες όπως έκανε η Megan Hess, για χρήση στην έρευνα ή την εκπαίδευση, δεν είναι νομικά ρυθμισμένη.

Με πληροφορίες από Reuters και Guardian

05/01/2023