ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ:''ΦΟΥΚΑΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ''!!

2022-01-04

Πληροφορηθήκαμε για την εγκύκλιο του Υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου σχετικά με την εθνική σύνταξη. Βασικός σκοπός της εγκυκλίου, η οποία δεν έχει αναδρομική ισχύ, είναι η αποσαφήνιση των κειμένων διατάξεων, για να δοθούν διευκρινήσεις σε ερωτήματα του e-ΕΦΚΑ.

Αυτή η εγκύκλιος ήρθε για να μας θυμίσει τα κακώς κείμενα που υπάρχουν και δεν διορθώνονται. Αναφέρεται στο ότι όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). 

Ο κανόνας αυτός ισχύει και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της προέλευσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση) και σε οποιονδήποτε συνδυασμό σώρευσης.

Χωρίς να θέλουμε να λαϊκίσουμε αναρωτιόμαστε πως γίνεται οι συντάξεις που παίρνουν κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας και δεν λογίζονται ως ανταποδοτικές να είναι υψηλές και με πολλά προνόμια ως προς την απονομή τους και ο μεροκαματιάρης με τα 20, 30, 40 χρόνια εργασίας να αμείβεται με 384 €, αυτό και αν δεν λέγεται δικαιοσύνη!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

04/01/2022