ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ (28/5/2021) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ…

2021-05-30

Διαβάστε ενδιαφέροντα παραλειπόμενα που κατέγραψε η ιστοσελίδα μας κατά την προχθεσινή (Παρασκευή 28/5/2021) διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας...

1.-Με 19 αρχικά παρόντες ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ενώ απόντες ήταν για μία ακόμη φορά τα γνωστά πρόσωπα, απαξιώνοντας έτσι το θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου αλλά και τους κατοίκους της Αλμωπίας που τους έστειλαν στον Δήμο Αλμωπίας για να τους εκπροσωπήσουν!!. Περιττό να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά την σημαντική ευθύνη γι΄αυτήν την κατάσταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν πράττει ως οφείλει και υποχρεούται τα Νόμιμα!!

2.-Σε μπελάδες έβαλε μία φράση του Χατζηδημητρίου Σάκη, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πολλά λεξικά για να τον ερμηνεύσουν. Ειδικότερα, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις ''οβιδιακές μεταμορφώσεις'', μία έκφραση που δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα αρκετοί που την άκουσαν να την ψάξουν στα λεξικά ή στη google. Διαβάστε τι σημαίνει: Ο Οβίδιος, ένας από τους πιο σημαντικούς Ρωμαίους ποιητές της αρχαιότητας (43π.Χ-17μ.Χ.), ο οποίος έμεινε γνωστός στην ιστορία για τις περίφημες Μεταμορφώσεις του, επιλέγει στο εμβληματικό αυτό έργο του και αφηγείται, συνδυασμένους μεταξύ τους, διάφορους μύθους της ελληνικής και της ρωμαϊκής αρχαιότητας που περιέχουν το στοιχείο μεταμόρφωσης, δηλαδή «μια υπερφυσική μεταβολή της μορφής κάποιου προσώπου ή πράγματος σε κάποιο άλλο».

3.-Κουρασμένος εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, κάτι που άλλωστε ομολόγησε ο ίδιος, δίνοντας έτσι λαβή στην αντιπολίτευση για σχόλια και πολιτική εκμετάλλευση της φράσης του αυτής.

4.- Τα εύσημα απέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τσαρκνιάς Πέτρος στην Δημοτική Αρχή Αλμωπίας με αφορμή τη συζήτηση του 4ου θέματος σχετικά με την παραχώρηση κατά χρήση των έργων στον χώρο αναψυχής ''ΔΑΣΑΚΙ'' της Αριδαίας. Κίνηση αναγνώρισης ή πολιτικού φλερτ με την διοικούσα Αρχή!!

5.-Αντίθετος εμφανίσθηκε και μάλιστα μάλλον ενοχλημένος ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Μπίνος Δημήτρης, ο οποίος διαφώνησε κάθετα και έντονα κατά τη συζήτηση του 5ου θέματος που αφορούσε την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας.

6.-Με αφορμή πρόσφατη ανάρτησή μας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους υδροληψίας (ποτιστήρια) με τις πεταμένες κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων (ΔΕΣ και ΕΔΩ), ο Δήμαρχος Αλμωπίας ανέφερε και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι παρελήφθησαν οι κάδοι και θα τοποθετηθούν στα επίμαχα σημεία. Ίδωμεν...

7.-Εύλογη η παρατήρηση και πρόταση του Χατζηδημητρίου Σάκη όταν κατά τη συζήτηση του 8ου θέματος σχετικά με την κοπή επικίνδυνων δένδρων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου, ζήτησε και πρότεινε να φυτευτούν νέα δένδρα στη θέση των κομμένων.

8.-Αδιάβαστη έπιασε τη Δημοτική Αρχή ο Δημοτικός Σύμβουλος Ασβεστόπουλος Δημήτρης, σχετικά με τη Νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους επαγγελματίες με αίτησή τους να απαλλαγούν από τα Δημοτικά τέλη για όσο χρόνο διαρκούν τα μέτρα για τον Κορονό-ιό. Από ότι φάνηκε μάλλον ήταν ανημέρωτη η Δημοτική Αρχή για το θέμα, ενώ όπως συμπλήρωσε ο παραπάνω δημοτικός σύμβουλος αρκετοί επαγγελματίες εδώ και αρκετό καιρό έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος σε πολλούς Δήμους της χώρας όπως και στον Δήμο Έδεσσας.

9.- Ομόφωνα ψηφίσθηκε όπως ήταν αναμενόμενο η πρόταση για ονοματοδοσία στο κτίριο Β΄. του ΕΠΑΛ Αριδαίας προς τιμή του αποβιώσαντα εκπαιδευτικού Αστρανίδη Γιώργου. Μάλιστα ο Χατζηδημητρίου Σάκης με αφορμή αυτό το γεγονός, πρότεινε να γίνει κάτι ανάλογο και για άλλα πρόσωπα της Αλμωπίας από όλους τους τομείς (αθλητισμό, πολιτισμό, τέχνη, πολιτικοί κλπ) που πρόσφεραν στην Αλμωπία.

10.- Ψήφισμα στήριξης εκδόθηκε, το οποίο ψηφίσθηκε ομόφωνα από το Σώμα, ύστερα από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου Αλμωπίας, το οποίο θα σταλεί αρμοδίως, σχετικά με τις οικονομικές απώλειες κλπ επιπτώσεις που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους από την πανδημία του Κορονό-ιού.

30-5-2021