ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ!!- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...

2021-09-14

Τα έχει τα... χρονάκια του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να λεηλατεί υποσταθμούς επιχείρησης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε να κάνει τον... ραλίστα προσπαθώντας να ξεφύγει από τους αστυνομικούς! Ο λόγος για έναν 68χρονο «κυνηγό» χαλκού που τελικά συνελήφθη στην Κοζάνη, ενώ οι κατά πολύ νεότεροι συνεργοί του διέφυγαν.

Το αγροτικό φορτηγάκι που κινείτο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε μια περιοχή της Κοζάνης κίνησε υποψίες στους άνδρες της Ασφάλειας που του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Όμως, ο 68χρονος οδηγός πάτησε γκάζι και εμβόλισε ένα υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας του φθορές και συνέχισε την πορεία του! Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και ακολούθησε καταδίωξη μέσα στο σκοτάδι.

Τελικά, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ασφάλειας Εορδαίας και του τμήματος Σερβίων, το ύποπτο όχημα ακινητοποιήθηκε σε μια δασική περιοχή και ο 68χρονος οδηγός συνελήφθη. Όμως, οι δυο επιβάτες ηλικίας 29 και 48 χρόνων πρόλαβαν να εξαφανιστούν εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση και το σκοτάδι. Σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγάκι που οδηγούσε ο ηλικιωμένος το οποίοι κατασχέθηκε, βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν διαρρήξεις τα ξημερώματα του Σαββάτου τρεις υποσταθμούς επιχείρησης ηλεκτρισμού σε περιοχή της Κοζάνης προκαλώντας φθορές και είχαν αρπάξει 245 κιλά χαλκού, με την συνολική ζημιά να φτάνει στα 12.500 ευρώ! Στη συνέχεια, «χτύπησαν» δυο αποθήκες σε άλλη περιοχή και από τη μια έκλεψαν μεταλλικά εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης αξίας 800 ευρώ, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος του και των δυο συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ ερευνάται αν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή.

14-9-2021/12:45