ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ!!

2022-09-24

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι κατέβαζε αρχεία πορνογραφίας για ενήλικες

Φιλόλογος σε γυμνάσιο είναι ο 56χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για κατοχή πλήθους αρχείων παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μάλιστα, η σύντροφος του συλληφθέντα είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κατέβαζε αρχεία πορνογραφίας για ενήλικες και ότι το υλικό παιδικής πορνογραφίας "κατέβηκε" μόνο του, ένα επιχείρημα που δεν ευσταθεί όμως με δεδομένο τον όγκο των αρχείων που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 9.000 αρχεία από σκληρό δίσκο και ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης (usb). Τα αρχεία περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο ανηλίκων, νεότερων των 15 ετών.

Ο ίδιος ο 56χρονος είναι πατέρας ενός παιδιού.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με παιδιά κάτω των 15 ετών.

Μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

24/9/2022