ΕΔΕΣΣΑ: ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ-ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ…

2021-02-28

Μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς COVID-19

στο Διοικητήριο Πέλλας

Μετά από τον εντοπισμό συρροής θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Πέλλας, μέσα από την συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, την οικεία Διεύθυνση Υγείας-Πρόνοιας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Πέλλας και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δρομολογήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των εξυπηρετούμενων πολιτών και της δημόσιας υγείας. 

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει οι διοικητικές ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα και πραγματοποιείται απολύμανση των χώρων των γραφείων, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων του Διοικητηρίου. 

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προχωρά η διαδικασία της ιχνηλάτησης για την ενημέρωση και προστασία των προσώπων που πιθανών εκτέθηκαν στον ιό.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η κατακόρυφη μείωση των θετικών κρουσμάτων στην Πέλλα, εμπνέει μία αίσθηση ελπίδας και ανακούφισης, αλλά είναι σημαντικό να μην εφησυχάζουμε. Είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα, με στόχο την πρόληψη και αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας.

 Μετά από τον εντοπισμό συρροής θετικών κρουσμάτων στο Διοικητήριο, προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και της Κοινότητας. Χρειάζεται να διατηρήσουμε τις αντοχές μας και, κυρίως, μία υπεύθυνη στάση στο κομμάτι της ενημέρωσης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας». 

28-02-2021/16:22