ΕΔΕΣΣΑ: ΤΟ ''ΕΧΘΡΙΚΟ'' ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2024-03-27

Μέσα σε κλίμα έντασης και έντονων αντιπαραθέσεων, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 26/3/2024 η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ως είθισται με τα ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης προς τον Δήμαρχο Έδεσσας, Τσεπκεντζή Γιάννη.

Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που να επισημάνουμε ότι η διαδικασία αυτή διήρκησε σχεδόν 2,5 ώρες, ήταν τα έξοδα για το Καρναβάλι, για το νέο και το παλαιό γήπεδο της πόλης, για το φωτισμό των Καταρρακτών, για τις ρυπαρές πινακίδες, για την έλλειψη φωτισμού στην Βεγορίτιδα...

... για τον μη στολισμό των χωριών του Δήμου Έδεσσας για την 25η Μαρτίου, για τον καθαρισμό των Κοιμητηρίων στις δημοτικές κοινότητες, για την αγροτική οδοποιία, για τις προσλήψεις προσωπικού, για την απουσία από την εκδήλωση στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια του Δήμου κλπ θέματα.

Εντύπωση και έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γκιώρα Ευάγγελου, ως εκπρόσωπο Συλλόγου από τον Άγιο Αθανάσιο για κάποιες Καρναβαλικές εκδηλώσεις που δεν συνάδουν όπως υποστήριξε με τα τοπικά δεδομένα.

Απαντήσεις έδωσαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι λοιποί καθ΄ύλιν αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ενώ αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας Μπόγιας Αργύρης, αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις που πραγματοποίησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, λίγους μήνες πριν παραδώσει τα ηνία του Δήμου, για τις οποίες απάντησε ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γκιούρος Φίλιππος.

Ενδιαφέρον είχαν και οι παρατηρήσεις του τέως Δημάρχου Μουράτογλου Γιάννη, τόσο προς τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Θωμά, όσο και προς τη Δημοτική Αρχή γενικότερα για το εχθρικό ύφος που κρατούν στη συνεδρίαση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα όσα ενδιαφέροντα λέχθηκαν και ακούστηκαν στην παραπάνω συνεδρίαση...

27/3/2024