ΕΔΕΣΣΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ...

2021-10-22

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ  ΕΝΙΣΧΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ, 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 11:00 πμ

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και συμμετείχαν στην μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση ενάντια στον κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας, ενάντια στα σχέδια για συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, απαιτώντας την ενίσχυση και ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες, τα παιδιά μας, του Τμήματος Υγείας του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Έδεσσας, την αυριανή βάρδια στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας που μετέδωσαν την μαχητικότητα και την ζωντάνια τους στη μεγάλη αυτή διαδήλωση, αλλά και τους καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ που δίνουν και αυτοί έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επιστρατεύει την καταστολή και τις δικαστικές αποφάσεις για να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Στην συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, η αντιπρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Έδεσσας, εκπρόσωπος του Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας-Πέλλας, εκπρόσωπος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Πέλλας, εκπρόσωπος των μαθητριών και μαθητών του Τμήματος Υγείας του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Έδεσσας και εκπρόσωπος των γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Πέλλας, η δημοτική παράταξη «Κοινωνία σε Κίνηση», δήμαρχοι της περιοχής και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η πλατιά ανταπόκριση και η μαζικότητα της συγκέντρωσης θέτει εκ των πραγμάτων το ζήτημα της κλιμάκωσης του αγώνα, του συντονισμού όλων των φορέων, για να επιβάλουμε το δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, υψηλού επιπέδου σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να επιβάλουμε οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας το δικαίωμα μας για εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φορείς της περιοχής, τους συλλόγους και τα σωματεία, τις μαθητικές κοινότητες, σε σύσκεψη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας, το Σάββατο, 23 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ. για να σχεδιάσουμε εκεί τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Καλούμε όλους σε κοινό αγώνα! Ξεσηκωμός τώρα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος

πλειοψ. μέλος ΔΣ ΕΝΙΠ

22-10-2021/20:17