ΕΔΕΣΣΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ…

2021-02-01

Δείτε σχετικά τις αναρτήσεις της προέδρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας, Κατερίνας Καλτσά:

31 επιβεβαιωμένες δολοφονίες σκύλων.

4 επιβεβαιωμένες απόπειρες δολοφονίας σκύλων.

Άγνωστος ο αριθμός των γατιών και των πουλιών που έχουν δολοφονηθεί.

Ο λόγος που τα γράφω ξανά; Το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής.

Ο κ. Μουστάκας, ύστερα από συνομιλία μας, θεώρησε σωστό, μετά από 30 επιβεβαιωμένους θανάτους μέχρι τη μέρα που μιλήσαμε, να το θέσει ως θέμα στο Δ.Σ. Και πολύ καλά έκανε. Κάλιο αργά παρά ποτέ, λέει η παροιμία.

Και μάλιστα όπως του είχα αναφέρει, σωστά μετέφερε πως είμαι αγανακτισμένη. Όχι όμως μόνο με τη δημοτική αρχή, αλλά με όλους τους εκλεγμένους και κυρίως τους επικεφαλείς των παρατάξεων.

Παρόλα αυτά, η αντιμετώπιση ήταν απαράδεκτη.

Εγώ ως "επικεφαλής" της δικής μου "παράταξης", κάνω ότι καλύτερο μπορώ ώστε να βρεθεί επιτέλους ο εγκληματίας. Εσείς;

Δήμαρχε, μην ανακατεύετε ένα σωρό πράγματα σε μια κουβέντα. Το θέμα που καίει όλη την πόλη τώρα είναι ο δολοφόνος αθώων ψυχών. Όλος ο κόσμος είναι εξοργισμένος. Και αυτός που έχει κατοικίδιο, και αυτός που δεν έχει. Και αυτός που φροντίζει τα αδέσποτα, και αυτός που δεν τα συμπαθεί. Οι ακαθαρσίες των δεσποζόμενων στα πάρκα από ανεύθυνους κηδεμόνες και η σίτιση των αδέσποτων από φιλόζωους σε σημεία που ίσως να ενοχλούνται κάποιοι συμπολίτες μας είναι θέματα που λύνονται. Ο θάνατος δε λύνεται.

Κ. Τσεπκετζή, τέθηκε θέμα για τη θανάτωση των ζώων και το ερώτημα σας ήταν για ποιο λόγο υπήρχαν σκυλιά στον Ξενία; Αντί να σκεφτείτε πως η πόλη μας έχει γίνει νεκροταφείο ψυχών και τι μπορείτε να κάνετε από τη θέση που βρίσκεστε, σκέφτεστε ακόμη κάτι το οποίο έχει λήξει από τις 10 Ιουλίου του 2020;

Είχα γράψει πριν δύο ή τρεις μέρες πως απαιτώ από τη δημοτική αρχή, την αστυνομία και την εισαγγελία Έδεσσας να προχωρήσουν σε ενέργειες για να εντοπιστεί άμεσα ο δράστης.

Μετά από αυτά που άκουσα στο τελευταίο Δ.Σ., απαιτώ από όλους τους επικεφαλείς των παρατάξεων να μιλήσουν μέσω τηλεφώνου και να βγάλουν μια άκρη μεταξύ τους, διότι όταν μιλάμε για θάνατο, δεν υπάρχει χρόνος για συμβούλια, επιτροπές, συνελεύσεις κτλ.

Οι αποφάσεις για το πώς θα κινηθείτε πρέπει να παρθούν άμεσα. Όπως το ίδιο άμεσα έγινε και η συλλογή υπογραφών από πλευράς των πολιτών, η καταγγελία στην εισαγγελία Έδεσσας, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα.

"Δε θέλουμε άλλο νεκρό ζώο" είπαμε την Παρασκευή με τη συνέναιση 239 ατόμων, που αν είχαμε το περιθώριο των 12 ωρών και όχι των 2, οι υπογραφές θα ξεπερνούσαν τις 1500 και το Σάββατο είχαμε κι άλλη απώλεια. Ως εδώ.

Η μασκότ της νομαρχίας πρέπει να είναι το τελευταίο θύμα. Επιβάλλεται.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

Χθες το βράδυ μετά την θανάτωση ενός ακόμα σκυλιού και μετά από παραίνεση της κ. Κατερίνας Καλτσά, κάτοικοι της Έδεσσας βρέθηκαν έξω από το Α.Τ. της πόλης και με αυτόν τον τρόπο συμβολικό τρόπο εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση με τις φόλες.

Παρά το επαναλαμβανόμενο έγκλημα ο δολοφόνος δεν έχει βρεθεί και αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Θυμίζουμε πως πλέον η θανάτωση ή ο βασανισμός ζώου θεωρείται κακούργημα και για τους παραβάτες υπάρχει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.