ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ...

2021-09-13

Έναρξη σχολικής χρονιάς στον Δήμο Έδεσσας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καθιερωμένους αγιασμούς των σχολείων μας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, όπως και οι Προέδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Νατάσα Ιατρίδου και κ. Σωτήρης Μούκας, παραβρέθηκαν σε αγιασμούς των σχολικών μονάδων και ευχήθηκαν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Στο μήνυμά του προς τη σχολική κοινότητα τόνισε τα εξής:

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά με βάσιμες ελπίδες ότι θα κυλήσει απρόσκοπτα και δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε και πάλι στις διαδικτυακές πλατφόρμες και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Ελπιδοφόρο το ξεκίνημα και εύχομαι ολόψυχα να είναι μία χρονιά αντάξια των προσδοκιών μας. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στο σύνολο σχεδόν των σχολείων μας έτσι ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι υποδομές και οι συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που βελτιώνει την εκπαιδευτική διαδικασία και να αντιμετωπίζουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια και αυτής της σχολικής χρονιάς.

Εύχομαι σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καλή δύναμη και να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ξανά άλλους παράγοντες, όπως είναι η πανδημία, για την εκπλήρωση των στόχων που έχουν θέσει!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

Συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στους αγιασμούς των σχολείων και μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22

Το πρώτο εκπαιδευτικό κουδούνι αντήχησε στις αίθουσες και στις αυλές των σχολικών μονάδων, το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς που ξεκίνησε με τον αγιασμό και της ευλογίες της Εκκλησίας μας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μαζί με συνεργάτες της συμμετείχε, κατά σειρά, στις τελετές των αγιασμών του Λυκείου Σκύδρας, του Γυμνασίου Σκύδρας, του Γυμνασίου και Λυκείου Καλής, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου,

Η Δήμαρχος απευθυνόμενη στα παιδιά και γενικότερα στην εκπαιδευτική κοινότητα δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Με την έναρξη του φετινού σχολικού έτους εύχομαι σ΄όλα τα παιδιά να έχουν πρώτα υγεία και βεβαίως μετά να έχουν μια καλή, δημιουργική, φωτισμένη και ευλογημένη χρονιά . Ν΄αξιοποιήσουν τα σχολικά χρόνια ώστε με τις γνώσεις και την παιδεία που θ΄αποκτήσουν να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Εύχομαι, επίσης, υγεία και δύναμη στους αγαπητούς εκπαιδευτικούς και στους γονείς των παιδιών. Ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας θα είμαστε και στη συνέχεια δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου και η νέα σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Αλλά κι αν κάποια εμφανιστούν, δηλώνουμε έτοιμοι με συνεργασία και κατανόηση να τα ξεπεράσουμε. 

Αξίζει, βεβαίως, να υπενθυμίσουμε τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται και τα οποία προστατεύουν και κάνουν ακόμη πιο όμορφα τα σχολικά μας κτήρια στο μέτρο του δυνατού, όπως είναι οι ενεργειακές αναβαθμίσεις και οι γενικότερες τεχνικές επεμβάσεις, επισκευές, ανακαινίσεις, καθαρισμοί κ.ά. Ειδικότερα και φέτος λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών λάβαμε και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού. 

Όσον αφορά την καθαριότητα των σχολικών μονάδων διαθέτουμε από ίδιους πόρους 55.000€ περίπου, προκειμένου να καλύψουμε το κενό που δημιουργείται από τη μειωμένη χρηματοδότηση και την έγκριση από την πολιτεία μικρότερου αριθμού εργαζομένων στην καθαριότητα».

Η Δήμαρχος επισήμανε ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία μας ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιηθεί με την ταυτόχρονη παρουσία μαθητών κι εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες κι όχι με τηλεκπαίδευση.

Ευχήθηκε, ακόμη, στα «πρωτάκια» καλή αρχή και στους τελειόφοιτους καλές επιδόσεις και επιτυχίες, ώστε να συνεχίζεται η καλή παράδοση των σχολείων μας στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό αλλά και σ΄όλους τους τομείς. Προέτρεψε τα παιδιά να συμπεριφέρονται με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους συνανθρώπους μας, όπως και να προστατεύουν και να σέβονται το σχολικό, κι όχι μόνον, περιβάλλον.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς τους Σεβαστούς μας Πατέρες για τις ευλογίες της Εκκλησίας μας και την εκπαιδευτική κοινότητα για την άριστη συνεργασία με το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της: τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, τους Προέδρους: της Δ.Ε.ΥΑ.Σ., του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π., τους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και κάθε συνδημότη μας που συμβάλλει με το δικό του ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της παιδείας και της κοινωνίας μας.

Επίσης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι - Κοινοτικοί Σύμβουλοι συμμετείχαν στους αγιασμούς άλλων σχολικών μονάδων του Δήμου.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία και δαπάνη του Δήμου μας μοιράστηκε στους μαθητές του Δήμου μας: της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων, της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και στους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Σκύδρας (Άνυδρο) ένα επετειακό τετράδιο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά και στη συμπλήρωση, το έτος 2022, των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο κι αλληλεγγύη!

13-9-2021/19:02