ΕΔΕΣΣΑ: ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2022-03-25

Ύστερα από δύο χρόνια και με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες (ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες), εορτάσθηκε με την παρουσία πλήθους κόσμου και με την επισημότητα και λαμπρότητα που αρμόζει στην ημέρα, πριν λίγο, σήμερα 25 Μαρτίου στην πόλη της Έδεσσας η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ώρα 10.30 με την δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου ιστορικό και συγγραφέα. Στη συνέχεια ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από φορείς της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ 1)

Μετά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, οι εκδηλώσεις περατώθηκαν με τη μεγαλειώδη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας αλλά και τμημάτων του Στρατού, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από τους κατοίκους της πόλης. (ΒΙΝΤΕΟ 2 )

Μετά το πέρας της παρέλασης, τα ΚΑΦΕ της πόλης γέμισαν ασφυκτικά με κόσμο που απόλαυσε το καφεδάκι του αλλά κι τον υπέρλαμπρο ήλιο. 

25/3/2022