ΕΔΕΣΣΑ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ…

2021-10-19

Άμεσα αντέδρασε ο Δήμος Έδεσσας στο αίτημα που υπέβαλλε η παράταξη του Τσεπκεντζή Γιάννη ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ'' αναφορικά με την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας με μοναδικό θέμα ''Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας τμημάτων της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας/Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας'', ορίζοντας την αυριανή ημέρα Τετάρτη 20/10/2021 ώρα 18.00 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δείτε παρακάτω το επίσημο αίτημα της παραπάνω παράταξης και το έγγραφο για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Αγαπητοί συνδημότες σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο.

Κύριε Πρόεδρε,

Η πορεία του Δήμου Έδεσσας τα τελευταία χρόνια ως γνωστό είναι σταθερά πτωτική.

Η περιθωριοποίηση, η απαξίωση και η τοποθέτησή του στις παρακαμπτηρίους οδούς κάθε εθνικού κεντρικού σχεδιασμού μας οδήγησε στην θλιβερή πρωτιά της μοναδικής πρωτεύουσας της Μακεδονίας και της Θράκης χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο, στην αλλαγή του σχεδιασμού της σιδηροδρομικής Εγνατίας , στην απώλεια του Πανεπιστημιακού Τμήματος, στην έλλειψη μουσείου, σύγχρονου πολυχώρου πολιτισμού και στην αδιαφορία για την αποκάλυψη του αρχαιολογικού πλούτου στο λόγγο.

Δυστυχώς η πορεία αυτή άγγιξε πια και την δεύτερη σημαντικότερη πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, το σύστημα δημόσιας υγείας της περιοχής που πρωτίστως εξυπηρετείται από το νοσοκομείο της πόλης μας, το οποίο κινδυνεύει σταδιακά να μετατραπεί σε κέντρο υγείας.

Η μετακίνηση ιατρών της ΜΕΘ είναι ο προπομπός εξελίξεων δεδομένων των ελλείψεων που υπάρχουν σε πολλές κλινικές του.

Η ταχύτητα των γεγονότων επιβάλλει τη σύγκληση έκτακτου διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου σε κατάλληλη αίθουσα, με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Σκύδρας και Αλμωπίας, του Επιμελητηρίου Πέλλας των παραγωγικών φορέων της περιοχής εκπροσώπους συλλόγων και βέβαια την ένωση νοσοκομειακών ιατρών και του ιατρικού συλλόγου ώστε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις όλων και να καθοριστούν οι τρόποι αντίδρασης σε αυτή την εγκληματική απόφαση.

Η θλιβερή εμπειρία του περασμένου έτους κατέδειξε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παρόλες τις ελλείψεις του, είναι το μόνο που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ασύμμετρες καταστάσεις και να αποτελέσει το καταφύγιο για το σύνολο των συνδημοτών και των συμπατριωτών μας! Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το στηρίξουμε.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Με εκτίμηση

Ιωάννης Τσεπκεντζής

Επικεφαλής Παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 16ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΤΟΥΣ 2021

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν.4555/2018, σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ τ.Α΄ αρ. 55/11.03.2020), που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18.00΄ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για το κατεπείγον του θέματος της συνεδρίασης (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας τμημάτων της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας/Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Εισηγητής: Δήμαρχος).

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της επικείμενης αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ν. ΓΚΙΟΥΡΟΣ

19-10-2021/20:02